14.08.2020 — 15:10

Результати брифінгу за 14 серпня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

 

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 12.00 в області підтверджено 1536 випадків COVID-19, одужало – 1119 (72,9% від підтверджених випадків), летальних – 33.

➡ на лікуванні перебуває 384 особи: 118 лікується стаціонарно в ХІЛ, 266 – амбулаторно. 

➡ наразі область продовжує перебувати в “зеленій” зоні, що дозволяє залишатися на тому рівні обмежувальних заходів, які діють. Поряд з цим, якщо динаміка захворюваності буде зростати, то область може потрапити до іншої кольорової зони.

➡ Урядом прийнято рішення про внесення змін до критеріїв віднесення тих чи інших територій до червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої зони. Зміни стосуються динаміки захворюваності та кількості випадків захворювання, які об’єднали в один показник. Рахуватися цей показник буде виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів.

➡ наразі область цілком відповідає встановленим критеріям Кабінету Міністрів України. Так, завантаженість ліжко місць становить 20% при встановленій 50%; якщо в області протягом 5 днів поспіль кількість тестувань знизиться менше ніж до 24 на 100 тис. населення, то область автоматично потрапляє до “помаранчевої” зони. Наразі в області проводиться більше 60 тестувань на 100 тис. населення; стосовно рівня захворюваності, то цей показник за два тижні не повинен перевищувати 40 випадків на 100 тис. населення. Для того, щоб область залишилася в “зеленій” зоні, цей показник за 14 днів не повинен перевищувати більше ніж 501 випадок захворювання (в середньому 36 випадків за добу).

➡ днями працівники Нацполіції розпочали перевірки щодо дотримання громадянами протиепідемічних заходів на вокзалі та у потягах. Під час таких рейдів працівники поліції проводять з населенням профілактичні бесіди, в разі недотримання правил щодо карантину, на порушників складатимуть адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП. Такі рейди будуть здійснюватись на постійній основі.

➡ під час проведення у м. Хмельницький фестивалю «My Fest» було зафіксовано чимало порушень карантинних вимог, відтак, на організаторів заходу складений відповідний протокол за порушення карантинних обмежень.

➡ вчора перший заступник голови ОДА Роман Примуш відвідав Дунаєвецьку та Городоцьку ЦРЛ, аби на місці подивитися як готуються лікарні до наступної хвилі. За результатами огляду встановлено, що Дунаєвецька ЦРЛ повністю готова до прийому хворих на COVID-19. Так, заклад забезпечений місячною потребою засобів захисту та дезінфекції, медичними препаратами, підготовлені відповідні ліжко місця, відпрацьовані маршрути і маршрутизування хворих на COVID-19.

➡ Городоцька ЦРЛ, яка буде задіяна після Славутської і Дунаєвецької ЦРЛ, також готова до прийому хворих, але для надання повноцінної допомоги заклад ще потрібно доукомплектувати засобами індивідуального захисту.