19.08.2020 — 18:29

Результати брифінгу за 19 серпня. ВІДЕО

Сьогодні під час щоденного брифінгу голова адміністрації Дмитро Габінет проінформувала про поточну ситуацію в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Основні меседжі брифінгу

➡ станом на 15.00 в Хмельницькій області підтверджено 1771 випадків COVID-19, з них одужало – 1186, летальних – 38.

➡ 19.08.2020 зафіксовано ще два нових летальних випадки внаслідок захворювання на COVID-19. В Хмельницькій інфекційній лікарні помер 66-річний чоловік з м. Шепетівка; в Дунаєвецькій ЦРЛ померла жінка 45 – ти років з с. Голосків Кам’янець-Подільського району.

➡ на лікуванні перебуває 549 осіб, з них 167 лікується стаціонарно: 126 осіб в ХІЛ, 23 особи у Дунаєвецькій ЦРЛ, 18 осіб у Славутській ЦРЛ. На амбулаторному лікуванні перебуває 382 особи.

➡ область продовжує перебувати в «зеленій» зоні, але якщо динаміка захворюваності буде незмінною, то область може потрапити до наступної «кольорової» зони.

➡ до Дунаєвецької та Славутської ЦРЛ, в першу чергу, поступають хворі, які проживають на території відповідних регіонів області, тобто півдня або півночі. Що стосується Хмельницької інфекційної лікарні, то наразі ліжко місць в лікарні вистачає для лікування жителів міста Хмельницького. Поряд з цим, якщо кількість хворих буде зростати, то може виникнути ситуація, коли хмельничан доведеться направляти до інших лікарень області, що задіяні відповідно до плану «розгортання».

➡ в області ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України”, Хмельницький перинатальний центр та три приватні клініки (“Меділабс, Міламед та Діва) мають право передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР до електронної системи ЦГЗУ для можливості припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома». Лабораторія, що провела дослідження, повинна внести негативний результат дослідження в електронну систему Центру громадського здоров’я України. Після цього дані автоматично передаються у додаток “Дій вдома”, і особа отримує повідомлення про можливість припинення самоізоляції.