19.07.2016 — 18:32

Губернатор дав доручення вивчити розмір завданих стихійним лихом збитків

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук здійснив виїзди у райони області, які найбільше постраждали від стихії.

«Я особисто хочу почути від людей, якої допомоги наразі вони найбільше потребують від влади», – зазначив Олександр Олександрович.

IMG_4115

Як знаємо, у вихідні дні Хмельниччиною пронеслася стихія, яка наробила багато біди. Особливо від граду постраждали села Хмельницького, Городоцького та Ярмолинецького районів, кілька сіл Чемеровецького, Красилівського та Старокостянтинівського районів. Град побив вікна та дахи на будівлях, знищив урожай. Пошкоджено з десяток автомобілів. Багато населених пунктів залишилися без світла.

IMG_4108

IMG_4125

В області тривають роботи з подолання наслідків стихії. Найперше рятують приміщення соціальної сфери – школи, клуби, ФАПи, та важливі господарські об’єкти.

Продовжується розчистка прибудинкових територій і присадибних ділянок від повалених дерев. Бригади електриків завершили відновлення електропостачання населених пунктів.

IMG_4148

Олександр Корнійчук дав доручення представникам райдержадміністрацій тих районів, які постраждали від негоди, здійснити подвірний об’їзд для встановлення точної кількості пошкоджених будівель та розміру завданих збитків. «Люди, особливо малозабезпечені та пенсіонери, не мають сьогодні залишитися наодинці з бідою. Влада на місцях повинна докласти максимум зусиль і зробити усе від неї можливе, аби подолати наслідки стихії», – сказав він.