23.08.2020 — 12:50

Хмельниччина святкує День Державного Прапора

Традиційно, 23 серпня українці святкують день головного символу України – День Державного Прапора. І незважаючи на важкий для усього людства період, пов’язаний з пандемією коронавірусу, мільйони українців по всьому світу з синьо-жовтими стягами у руках приєднуються до святкування.

З цієї нагоди, сьогодні синьо-жовтими кольорами замайоріла і головна площа міста Хмельницького.

Цьогоріч почесне право підняти прапор України було надано двом захисникам вітчизни, учасникам бойових дій антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання загиблих бійців, які відали своє життя за свободу та незалежність України, та поклали квіти до меморіальної стели загиблим Героям Небесної Сотні й учасникам неоголошеної війни на Сході України.

Висловлюючи слова вітання, голова адміністрації Дмитро Габінет наголосив, що День Незалежності та День Державного Прапора – це славетні та визначні дні в історії кожного народу, кожної держави.

“Для нас українців, 23 та 24 серпня стали сакральними днями, тому що саме в ці дні 29 років тому ми довели всьому світові, що український народ живе, український народ існує. Існує, попри репресії та голодомори, попри політику русифікації, попри будь-які спроби перекреслити нашу ідентичність. Саме в ці дні ми ствердили нашу багатовікову мрію, ми осягнули нашу мету, яку прагнули осягнути багато поколінь українського народу, мету, за яку сплачено високу ціну”, –  сказав Дмитро Анатолійович.

В продовження вітання, голова адміністрації відзначив подолян державними нагородами та вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

“Дорогі земляки, я хочу подякувати кожному з вас, кожному з тих, хто не боїться і бере на себе відповідальність, хто щодня своєю працею робить внесок у розвиток рідного краю. Бажаю усім нам мирного неба над головою, добробуту, міцного здоров’я і нехай реалізуються усі наші мрії та плани, але пам’ятаємо, що тільки вільна людина дійсно може гідно жити, що тільки щаслива людина може зробити щасливішими інших”, – сказав на завершення Дмитро Габінет.

Цінуймо незалежність! Слава Україні! Слава Героям! Слава Державному Прапору!