20.07.2016 — 09:45

Ярослав Краснопольський провів нараду з питань проведення збирання врожаю та підготовки до посіву озимих культур

19 липня під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулася селекторна нарада з актуальних питань проведення збирання врожаю зернових і зернобобових культур та підготовки до посіву озимих культур під урожай майбутнього року.

P1013215

У відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Валерій Будзінський, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Вадим Конончук, представники територіальних органів Держпродспоживслжби, Держсільгоспінспекції, ДУ «Держгрунтоохорона», спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку.

Під час наради директор Департаменту землеробства і технічної політики МАППУ Леонід Сухомлин у своєму виступі звернув увагу на питання проведення комплексу жнивних робіт, використання зернозбиральної техніки,  забезпечення безпеки робіт, в тому числі протидії пожежам. Учасники відеоконференції мали змогу ознайомитись із темпами проведення жнив ранніх зернових культур та їх урожайністю.

Згідно інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України, розпочався процес виділення коштів державного бюджету по діючих програмах підтримки сільгосптоваровиробників в поточному році.

Академік НААНУ Микола Роїк ознайомив присутніх з рекомендаціями по проведенню комплексу робіт по сівбі озимих культур урожаю 2017 року.

Також на нараді була заслухана інформація про діючі закупівельні ціни на зерно нового урожаю та про хід збиральних робіт в окремих областях України.

За матеріалами Департаменту агропмромислового розвитку