01.09.2020 — 16:58

Денис Шмигаль оглянув дитячий садочок у с.Давидківці, збудований в рамках Національної програми “Велике будівництво”

Сьогодні під час робочої поїздки до Хмельницької області Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оглянув дитячий садочок у с.Давидківці, який збудований в рамках Національної програми Президента України “Велике будівництво”. Супроводжував Прем’єра голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та народний депутат Микола Стефанчук.

Завдяки реалізації цього проєкту майже 80 юних мешканців Давидковець відтепер зможуть навчатися та зростати в сучасних комфортних умовах. Тут облаштовані просторі навчальні кімнати та спальні, оздоблені яскравими малюнками, обладнані сучасні санвузли. Також будівельники подбали і про дозвілля на свіжому повітрі: для діток зробили функціональні ігрові майданчики. Не забули також про доступність приміщення для дітей з особливими потребами, адже на другий поверх приміщення можна піднятися на спеціальному ліфті.

Разом з Міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергієм Шкарлетом Прем’єр-міністр оглянув приміщення дитячого садочка, поспілкувався з працівниками закладу. Він відмітив важливість цього об’єкта для мешканців села, адже до цього діти змушені були перебувати у тісному та непристосованому приміщенні.

«Дійсно садочок є надзвичайно важливим навчальним закладом для населеного пункту, де багато дітей та молоді. У цьому є певний символізм, що українська молодь народжує дітей, хоче залишатися тут, хоче мати можливість виховати їх у достойних і цивілізованих умовах», — зазначив Денис Шмигаль.

Загальна кошторисна вартість проекту становить понад 27 млн грн, 90% з них надійшли з державного бюджету, 10% становлять кошти сільської ради.

Розпорядником коштів виступив Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА, замовник – ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”, підрядник – ТОВ “Ізяславтрансбуд”.