01.09.2020 — 15:43

Прем’єр-міністр вручив курсантські погони та зелені берети майбутнім прикордонникам

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Прем’єр-міністр України ознайомився з діяльністю Національної академії Державної прикордонної служби імені Б. Хмельницького та привітав курсантів із початком навчального року.

Прем’єр-міністр подякував викладацькому складу за самовіддану роботу та підготовку найкращих випускників для Прикордонної служби України. Новим курсантам академії очільник Уряду побажав успіхів у навчанні, а також вручив погони та зелені берети.

Крім того, присутні вшанували хвилиною мовчання всіх українських воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Зокрема, 16 випускників академії загинули під час виконання обов’язків, захищаючи нашу країну від російської агресії.

Денис Шмигаль наголосив, що всі нові курсанти завжди мають пам’ятати подвиг українських воїнів та з гідністю носити зелені берети, які отримують наші прикордонники.

«Рівняйтеся на нових Героїв України, які часто ціною свого життя і здоров’я відстояли право нашої держави на незалежність і право українського народу на вибір свого майбутнього», – підкреслив Прем’єр-міністр України.

Після урочистих заходів Денис Шмигаль разом з головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеко та керівництвом академії поклали квіти до Стели загиблим українським прикордонникам.

Під час робочої поїздки Прем’єр-міністра також супроводжують Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та народний депутат Микола Стефанчук.