01.09.2020 — 20:01

#Велике_Будівництво: у новозбудованій Корчицькій школі пролунав перший дзвоник

Сьогодні у селі Корчик надзвичайно радісна подія, адже двері школярам відчинила нова сучасна школа, що побудована в рамках Національної програми Президента України “Велике будівництво”, і на яку так довго чекало не одне покоління випускників.

Привітати дітей та вчителів з початком нового навчального року завітали голова районної державної адміністрації Юрій Басюк та голова районної ради Петро Дзяворук, представники місцевої влади та обласні депутати.

Гості щиро привітали усіх з початком нового навчального року, побажали усім школярам міцного здоров’я, сил, наснаги у навчанні.

В кожному класі відбувся перший святковий урок, який був присвячений єдності України та темі безпечного навчання під час карантину, правилам особистого захисту.
Гості завітали до школярів на уроки. Першачкам побажали впевненого старту, вірних друзів, захоплюючих подорожей в країну знань, а випускникам – хорошої підготовки та впевненості перед дорослим життям.

Приємно було бачити щасливі очі дітей, вчителів, батьків, адже сьогодні їхня така довгождана мрія здійснилася.

Нагадаємо, що загальна кошторисна вартість об’єкта становить 53,6 млн.грн. В поточному році школа була включена до програми “Велике будівництво”, і на її завершення з державного бюджету було виділено понад 15 мільйонів гривень, з обласного бюджету – 1, 351 млн. грн, районного і сільського бюджетів – 300 тисяч гривень. Нова школа розрахована на 196 дітей, 1 вересня за її парти сяде 162 учні. Сюди також будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір та Климентовичі.