04.09.2020 — 14:40

ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» запрошує до участі в проєкті «Групи самодопомоги: Разом – міцніше!»

ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» розпочала проект «Групи самодопомоги: Разом – міцніше!» за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництва в Україні для жінок з родин загиблих та ветеранів учасників АТО/ООС.

Мета проекту — посилення програм соціального захисту вразливих жінок в умовах пандемії СОVID-19 шляхом створення та подальшої менторської підтримки роботи 8 груп самодопомоги у Волинській, Хмельницькій, Миколаївський, Кіровоградській та Дніпровській областях.

В рамках проекту «Групи самодопомоги: Разом – міцніше!»:

Буде відібрано найбільш вмотивованих жінок-лідерок, які вже вийшли з кризового стану та готові допомагати іншим.

Жінки візьмуть участь у дводенному семінарі у м. Київ з тематики допомоги «рівний-рівному», методик захисту прав та методів співпраці з органами місцевого самоврядування.

За результатами тренінгу будуть розроблені індивідуальні плани розвитку груп. Сформовано щонайменше 8 груп самодопомоги у Волинській, Хмельницькій, Миколаївський, Кіровоградській та Дніпровській областях. Групи формуватимуться за територіальною ознакою та за статусом учасниць.

Робота груп самодопомоги посилюватиме роботу соціального захисту адже мобілізуватиме та гуртуватиме жінок з зазначених категорій, сприятиме покращанню зв’язків в середині громади, покращуватиме горизонтальну самоорганізацію жінок заради взаємодопомоги у вирішення проблемних питань та захисті прав як одна одної так і вразливих груп населення загалом.

Реєстрація на участь у проекті за посиланням: https://сutt. ly/tdOVQbO або за телефоном 066-726-53-77 Наталя