22.07.2016 — 15:33

Відтепер за принципом “єдиного вікна” в ЦНАПах райдержадміністрацій можна отримати близько 140 видів адмінпослуг

TSNAP-1-300x22522 липня 2016 року за організаційної підтримки обласної державної адміністрації та Головного територіального управління юстиції в області у режимі відеоконференцзв’язку відбулися практичні навчання адміністраторів місцевих центрів надання адміністративних послуг області з питань державної реєстрації громадських формувань.

У зв’язку з реорганізацією органів юстиції та ліквідацією районних, міськрайонних управлінь юстиції області з 01 липня 2016 року надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських організацій, структурних утворень політичних партій, організацій профспілок, роботодавців, інших громадських формувань здійснюється через центри надання адміністративних послуг.

Учасники відеоконференції обговорили проблемні питання, які виникають в процесі надання послуг. Адміністраторам центрів надання адміністративних послуг було надано  роз’яснення щодо вимог до переліку документів, необхідних для проведення реєстраційних дій, термінів та процедури отримання результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань відповідно до інформаційних карток адміністративних послуг.

Ефективність роботи місцевих центрів надання адміністративних послуг знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації. Для зручності суб’єктів звернення постійно збільшується перелік адмінпослуг, які надаються за принципом “єдиного вікна”.

Так, за рахунок адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань з 01 липня 2016 року кількість їх видів збільшилася на 40 позицій. Тепер за принципом “єдиного вікна” в ЦНАПах райдержадміністрацій можна отримати у середньому 139 видів адмінпослуг, ЦНАПах при виконкомах міських (міст обласного значення) рад – до 196 видів.

Всього протягом І півріччя 2016 року через центри надано 179,3 тис. адміністративних послуг, що на 36,6 тис. послуг або на 25,6% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Проведення заходу стало продовженням реформ, які тривають в системі надання адміністративних послуг, пов’язаних з децентралізацією владних повноважень, наближенням адміністративних сервісів до громадян.