16.09.2020 — 14:42

На Хмельниччині привітали видатних спортсменів та тренерів з нагоди Дня фізичної культури та спорту України

В рамках святкування Дня фізичної культури та спорту України сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та голова обласної ради Михайло Загородний привітали керівників установ галузі спорту області, спортивні колективи та вручили сертифікати, спортивний інвентар та автомобіль, придбані з обласного бюджету для зміцнення матеріальної бази спорту Хмельниччини.

“Тривалий час сфери освіти, культури та спорту знаходилися десь на периферії. Але зараз в області ми робимо все, щоб дійсно підтримувати і цінувати талановитих земляків. Сьогодні ми бачимо приклад гарної співпраці держави та області. Зокрема, відбувається реалізація програми “Велике будівництво”, – зазначив Дмитро Габінет. – В її рамках здійснюються будівельні роботи на стадіоні ім.Тонкочєєва у Кам’янці-Подільському, “Товтри” у Чемерівцях, стадіоні в Наркевичах. Крім того, вже завершено 4 мультифункціональних спортивних майданчиків. Це дає певний початок, і ми будемо робити все, щоб продовжити цю діяльність. Будемо і надалі робити все, щоб продовжити цю роботу та підтримувати наших спортсменів. Впевнений, що разом ми матимемо гарні досягнення, бо Хмельниччина пишається своїми чемпіонами.”

Цьогоріч до свята з обласного бюджету було виділено кошти в розмірі 1,6 млн грн., за рахунок яких для фізкультурно-спортивних закладів області було придбано автомобіль, спортивний інвентар та спортивну форму, отож під час церемонії Дмитро Габінет та Михайло Загородний вручили керівникам цих закладів відповідні сертифікати.

Зокрема, Хмельницькому регіональному центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» передали спортивну форму та спортивний інвентар, гармату-робот для настільного тенісу; Хмельницькій обласній організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» – спортивну форму; Хмельницькій обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос» – спортивний інвентар, килим для вільної боротьби вартістю; Хмельницькій дитячо-юнацькій спортивній школі «Динамо» – спортивну форму та спортивний інвентар, манекен для боротьби; Хмельницькій обласній дитячо-юнацькій спортивній школі  –  спортивну форму та спортивний інвентар, гвинтівку, велошоломи, велотуфлі, пояси важкоатлетичні, кросівки. Автомобіль «Renault Logan універсал» та спортивний інвентар для тхеквондо отримала Хмельницька обласна школа вищої спортивної майстерності. Окрім того, виділено  275 тис грн на проведення навчально-тренувальних зборів для підготовки спортсменів до змагань.

Також традиційно визначних діячів фізкультури і спорту області нагородили Почесними грамотами та подяками облдержадміністрації. Відзнаки отримають 14 спортсменів, тренерів та фахівців спортивної галузі області та 12 ветеранів фізичної культури та спорту.