21.09.2020 — 17:39

Брифінг Романа Примуша щодо ситуації в області з поширенням COVID-19. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються для запобігання її поширенню.

Головні тези брифінгу:

➡ На даний час в області зафіксовано 5059 підтверджених випадків хвороби, з них 383 було виявлено за вихідні, ще 17 – уже сьогодні. Одужало ще 6 пацієнтів. На жаль за вихідні було зареєстровано 4 летальних випадки. Сьогодні зареєстровано ще 2 – померли пацієнти з Хмельницького та Кам’янця-Подільського.

➡ Лідерами за кількістю випадків є м.Хмельницький (883), Волочиський район (272), м.Кам’янець-Подільський (218). Всього наразі лікується 2748 мешканців області, 513 з них у стаціонарі. Також в лікарнях перебуває 218 осіб з підозрою на на COVID-19. Завантаженість закладів, що надають допомогу хворим з коронавірусною інфекцією – 60,4%, що свідчить про те, що , на жаль, надалі зберігається динаміка поширення хвороби.

➡ Відбулося засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, відповідно до рішення якої м.Славута та Волочиський район продовжують залишатися у “червоній зоні” епідемічної безпеки. За результатами розгляду пропозицій щодо відновлення роботи дошкільних навчальних закладів та громадського транспорту у цих регіонах, направлених облдержадміністрацією до комісії, було прийнято позитивне рішення.Таким чином від сьогодні у м.Славута та Волочиському району буде дозволено роботу садочків та пасажирські перевезення.

➡ Під контролем перебуває ситуація із захворюваністю в навчальних закладах. З початку навчального року зареєстровано випадки захворювання 124 працівників, 43 учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, з них 28 випадків за минулий тиждень у 37 закладах. 10 з них були на дистанційному навчанні повністю. Від сьогодні 3 з них відновлюють роботу. Також зареєстровано 34 випадки хвороби у ДНЗ (21 у працівників, 3 у вихованців) та 27 випадків у закладах профтехосвіти (13 працівників, 14 учнів).

➡ Ситуація у Базалійському та Хмельницькому геріатричному інтернаті стабільна. Цього тижня виявлено нові випадки хвороби у Хмельницькому інтернаті, наразі хворіють 26 підопічних та 10 працівників. 12 підопічних ізольовані в закладі, решта госпіталізовані до Хмельницької міської лікарні.

➡ Триває робота щодо підключення ліжкомісць, які призначені для хворих на COVID-19, до постачання киснем. За минулий тиждень підключено ще 82 ліжка. З 15 серпня, кількість ліжкомісць, де пацієнти зможуть отримувати кисневу терапію збільшилася з 262 до 707.

➡ Оновлено стандарти медичної допомоги “Коронавірусна хвороба”, що змінюють підходи до контролю одужання та тестування підозр.