25.07.2016 — 13:38

Робота Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області у ІІ кварталі 2016 року

архітектураДіяльність Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області складається зі здійснення заходів, спрямованих на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт, процесу розгляду та реєстрації документів дозвільного та декларативного характеру, контролю за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов.

У ІІ кварталі 2016 р. було здійснено 11 планових та 320 позапланових заходів, спрямованих на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт. За результатами проведення заходів державного архітектурно будівельного контролю складено¬ 109 протоколів про вчинення правопорушень та 331 актів перевірок, а також надано 112 обов’язкових для виконання приписів.

У порівнянні з ІІ кварталом 2015 р., в якому кількісні та якісні показники дещо збільшилися, було здійснено 9 планових та 293 позапланових заходів, складено¬ 94 протоколів про вчинення правопорушень та 302 актів перевірок, а також надано 109 обов’язкових для виконання приписів.

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області у ІІ кварталі 2016 р. за встановленими фактами самочинного будівництва подано 6 позовних заяв щодо знесення самочинно збудованих об‘єктів.

Набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, а також прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів здійснюється Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області шляхом реєстрації документів декларативного та дозвільного характеру. За період з 1 квітня 2016 року по теперішній час було розглянуто 490 повідомлень про початок виконання будівельних робіт, 949 декларацій про початок виконання будівельних робіт, 719 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації. З них на теперішній час зареєстровано 470 повідомлень про початок виконання будівельних робіт, 716 декларацій про початок виконання будівельних робіт, 547 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації.

У порівнянні з ІІ кварталом 2015року показники щодо розгляду та реєстрації дозвільних документів у середньому збільшились на 10 %.

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області, відповідно до плану комплексних планових та позапланових заходів на протязі визначеного раніше строку здійснювався контроль за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов. За результатами проведених 24 планових перевірок та 11 позапланових виявлено порушення у сфері господарської діяльності в 18 випадках та вжито відповідні заходи. У аналогічному періоді 2015 року перевірки додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов не проводились, у зв’язку із дією мораторію на проведення перевірок.

Також Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області за ІІ квартал 2016 р. розглянуто 712 звернень фізичних та юридичних осіб. Разом з цим, в управлінні адміністративних послуг Хмельницької міської ради посадовими особами Управління Державної архітектурно – будівельної інспекції у Хмельницькій області здійснюється щоденний прийом та консультування суб’єктів архітектурної діяльності з 9-00 до 16-00 у робочі дні щотижня. Також для покращення роботи з суб’єктами звернень Управлінням відкрити ще три консультаційні центри при центрах надання адміністративних послуг Кам’янець-Подільської РДА, Славутської РДА, Ярмолинецької РДА. У даних консультаційних центрах прийом суб’єктів звернень здійснюється за наступним графіком:
– ЦНАП Кам’янець-Подільської РДА, щочетверга з 10- 00 до 12-00
– ЦНАП Славутської РДА, щопонеділка з 11-00 до 13-00
– ЦНАП Ярмолинецької РДА щовівторка з 10-00 до 12-00

За матеріалами Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області