25.07.2016 — 18:10

Благодійність крізь призму об’єктива

 25 липня у виставковій залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулось відкриття фотовиставки «Благодійність крізь призму об’єктива».  Експонуються найкращі 40 фотографій, обрані з понад 680 фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України на VI Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива».

Фотоконкурс проходив у вересні-листопаді 2015р. за ініціативи Українського форуму благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. Партнерами фотовиставки цього року стали: програма Волонтери ООН, Благодійний фонд родини Загорій, Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука», компанія EY в Україні, Національний музей Тараса Шевченка, компанія Amway, тижневик «Країна», портал «Громадський простір», рекламне агентство «Яспис», «Дзеркало тижня» (ZN.UA), портал Foto.ua. , мобільний партнер – lifecell.

від2

Із відкриттям виставки присутніх привітала Валентина Граділь-заступник начальника управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації. Також на відкритті були присутні  Віталій Шишко, начальник управління комунального майна Хмельницької обласної ради, Тамара Таньчук, директор обласної бібліотеки для юнацтва, Валентина Базилюк, засновник ГО «Тепло рідних сердець», фотохудожники міста – Микола Шафінський та Сергій Аніськов, представники молодіжних громадських організацій, працівники закладів культури міста. Особливу атмосферу на виставці допоміг створити Юрій Портний, викладач Хмельницького музичного училища.

від7Цього року на світлинах зафіксовані нові суспільні процеси: теми допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалим від воєнного конфлікту на сході України. Найбільше світлин у номінації «Благодійність дає надію», де відображена допомога дітям-сиротам, сім’ям у кризових ситуаціях, людям літнього віку, безпритульним, людям з особливими потребами, внутрішньо пере­міщеним особам, постраждалим від природних лих. Другою за популярністю є номінація «Благодійність дарує усмішки». Це фотографії, які зображають позитивні емоції, радісні події, пов’язані з благодійністю.

від6Відкриття фотовиставки відбулося у січні 2016 р. у Національному музеї Тараса Шевченка. У березні 2016р. «Благодійність крізь призму об’єктива» експонувалась у Верховній раді України. У квітні фотовиставка, за традицією, вирушила у подорож Україною. Впродовж 2016р. виставка побуває щонайменше в 10 містах України.

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва не випадково стала партнером в організації виставки, адже колектив бере участь в багатьох проектах, пов’язаних з благодійністю: організація роботи школи волонтерів, реалізація цільової програми по обслуговуванню книгою підлітків з особливими потребами «Поринемо в світ книги», допомога бійцям добровольчих батальйонів через волонтерів ГО «Тепло рідних сердець», збір коштів пораненим бійцям та книг для воїнів АТО, культурне шефство над мешканцями геріартричного пансіонату, організація безкоштовних курсів з вивчення англійської та польської мов, комп’ютерної грамотності та основ програмування.

Виставка експонуватиметься до 1 серпня.

За матеріалами управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації