03.10.2020 — 12:37

“Шаную воїнів, біжу за Героїв України”: на Хмельниччині відбувся патріотичний забіг

Сьогодні на Хмельниччині відбувся патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Понад дві сотні учасників, серед яких ветерани, небайдужі громадяни, молодь, спортсмени подолали дистанцію 2 кілометри, щоб вшанувати пам’ять про загиблих земляків, які ціною власного життя захищали нашу Батьківщину і назавжди залишаться у нашій пам’яті Героями.

До забігу шани також долучився голова адміністрації Дмитро Габінет та його заступники. “Сьогоднішній забіг присвячений пам’яті Героїв, які загинули в російсько-українській війні. Захід покликаний привернути увагу суспільства, щоб ми пам’ятали наших захисників, яким ми завдячуємо мирним життям”, – зазначив очільник адміністрації.

Дуже символічно, що до сьогоднішнього забігу долучилася велика кількість молоді, адже це говорить про те, що вони справжні патріоти своєї держави і усвідомлюють важливість вшанування пам’яті тих, хто поклав життя за те, щоб сьогодні вони могли навчатися, загартовувати своє тіло та дух, працювати на славу своєї Вітчизни та побудувати вільну, незалежну Україну – таку, як її хотіли бачити ті, хто зі зброєю в руках пішов боронити нас від російських окупантів.

Учасники забігу вшанували хвилиною мовчання пам’ять 216 синів нашого краю, які загинули захищаючи Україну, та поклали квіти до стели Героїв Хмельниччини.