05.10.2020 — 18:19

Брифінг Романа Примуша щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19. ВІДЕО

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови ОДА Роман Примуш розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються з метою протидії її поширенню.

Головні тези брифінгу:

➡ за вихідні зареєстровано 562 нових випадки захворювання на COVID-19, 178 осіб одужало та 13 летальних. За сьогодні вже виявлено 53 нових випадки захворювання.

➡ загалом в області зареєстровано 7 759  випадків хвороби, 3 128 осіб одужали, 4 420 осіб перебувають на лікуванні, з них 503 – на стаціонарному.

➡ “антилідером” по захворюваності продовжує залишатися м. Хмельницький (2302 випадки, активних хворих – 1736), м. Кам’янець-Подільський (378 активних хворих), Волочиський район (283 активних хворих), Дунаєвецький район (224 активних хворих), Красилівський район (218 активних хворих).

➡ залишається складною ситуація по завантаженості ліжкомісць у Хмельницькій інфекційній лікарні та Хмельницькій міській лікарні, наразі завантаженість в них складає до 90%.

➡ виявлені нові випадки захворювання в геріатричних закладах області: геріатричний інтернат у с.Лісоводи Городоцького району (1 випадок серед персоналу) та інтернат “Доброта” Городоцького району (серед підопічних). Також зафіксовано 2 випадки захворювання в дитячому будинку “Подолянчик” м.Хмельницький серед працівників персоналу, діти наразі знаходяться під медичним спостереженням. Крім того, за минулий тиждень виявлено хворобу у 25 працівників ХАЕС, 13 працівників ГУ Нацполіції в області, 5 працівників підприємства “Новатор” та 5 нових випадків в Подільському державному аграрно-технічному університеті м. Кам’янець-Подільський.

➡ за минулий тиждень серед освітян області виявлено 138 випадків захворювання, 32 заклади переведено на дистанційну форму навчання, повністю призупинено навчальний процес у 6 навчальних закладах.

➡ відповідно до нового зонування, встановленого державною комісією з ТЕБ та НС, область має ряд територій, які потрапили до помаранчевої зони (міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин та Волочиський, Деражнянський, Дунаєвецький, Красилівський, Летичівський, Теофіпольський, Ярмолинецький райони). В той же час, в “зеленій” зоні знаходиться м. Старокостянтинів, Ізяславський та Шепетівський райони.

➡ за вихідні дні проведено майже 2 тис. тестувань, тобто кількість тестувань щодня зростає до 1 тис. за добу. Цим частково можна пояснити збільшення виявлених випадків захворювання та охоплення  більшої кількості осіб тестуванням. Кожна особа, яка потребує безкоштовного дослідження, якщо є для цього підстави, спрямовується на таке тестування сімейним лікарем.

➡ в області проводиться аналіз ситуації щодо захворюваності на ГРВІ. За оцінками експертів, близько 10-15 % населення захворіє на ГРВІ і це означає, що в епідсезон щотижнево буде реєструватися від 8-12 тис. захворівших по області. Тому наразі йде підготовка закладів охорони здоров’я не лише до боротьби з COVID-19, але й лікування ГРВІ.