07.10.2020 — 15:54

На Хмельниччині попрощалися з курсантом-льотчиком Костянтином Зибюком

7 жовтня на Старокостянтинівщини провели в останню путь загиблого в авіакатастрофі під Чугуєвом, на Харківщині, курсанта-льотчика Костянтина Зибюка. Ритуал прощання із загиблим відбувся у гарнізонному будинку офіцерів в м.Старокостянтинів. Жителі міста, представники військових частин гарнізону, друзі, знайомі й однокласники прийшли провести в останню путь курсанта. Після церемонії прощання тіло курсанта пронесли центральною вулицею Старокостянтинова.

Костянтин ріс у сім’ї військового і вже з десятого класу твердо вирішив пов’язати долю з професією військового авіатора. 19-річний Костянтин Зибюк, який народився та виріс у Старокостянтинові, був курсантом третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Костянтин Зибюк відмінно навчався, займався спортом і літав. Польоти повністю поглинули юнака і стали сенсом життя.

Він став одним із тих, кого забрало небо під час авіатрощі, що сталася 25 вересня на Харківщині під час навчальних польотів. На борту літака АН-26, що впав у Чугуєві, знаходилося 7 членів екіпажу та 20 курсантів. З усіх, хто перебував у літаку, вижив лише один курсант. У Костянтина Зибюка в Старокостянтинові залишилися батько і мати.

Поховали Костянтина Зибюка на міському кладовищі Старокостянтинова на Алеї героїв АТО.

За самовіддане служіння українському народові, зразкове виконання військового обов’язку Президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю “За військову службу Україні” Костянтина Зибюка та ще 25 військових, які загинули в катастрофі літака АН-26 під Чугуєвом.

Світла пам’ять Костянтинові Зибюку та усім військовим авіаторам, для кого цей політ став останнім… Щирі співчуття рідним та близьким…