26.07.2016 — 16:24

28 липня 2016 року з 10.00 до 14.00 год. біля кінотеатру Шевченка відбудеться всеукраїнська акція «Вимагаємо ефективного лікування»

 

28 липня 2016 року о 10 годині, біля кінотеатру ім. Шевченка відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ з нагоди щорічної всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Інформаційно-просвітницька акція проводиться Альянсом громадського здоров’я та Хмельницька асоціація сприяння вирішенню проблем наркоманії та СНІДу «Вікторія» в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!».

На прес-брифінг запрошені керівники Департаменту охорони здоров’я в області, лікарі-інфекціоністи, експерти та представники неурядових організацій, люди, які отримали лікування та ті, хто ще чекає свого шансу на здорове життя, аби дати відповіді на найболючіші запитання:

– Як і де в Україні хворі на гепатит С можуть отримати ЕФЕКТИВНЕ лікування препаратами прямої противірусної дії, які вже успішно використовуються у світі?

Чи ЕФЕКТИВНО витрачаються державні кошти та кошти обласного бюджету при закупівелі препаратів для лікування гепатиту С? Чому і досі закуповуються ліки для застарілих схемам лікування?

– Скільки «щасливчиків» у цьому році виграли у «смертельний лототрон» та отримають лікування препаратами прямої противірусної дії за державний кошт?

Інформаційно-профілактична акція «Вимагаємо ефективного лікування!» проводиться у всіх областях України. Акція у місті Хмельницький відбуватиметься біля кінотеатру ім. Шевченка.

В рамках акції всі бажаючі зможуть безкоштовно:

пройти експрес-тестування на вірусний гепатит С та інші інфекції;

отримати фахову консультацію лікарів щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів;

поспілкуватись з людьми, які на даний час завершили лікування чи ще чекають його.

У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. У 2012 році Альянс- Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. З 2015 році центр кращих практик з питань ВІЛ/СНІДу, наркозалежності та гепатитів при Альянсі-Україна впроваджує глобальну кампанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй».

 

https://www.aph.org.ua/hepc/