26.07.2016 — 18:04

Яків Цуглевич оглянув оновлений фельдшерсько-акушерський пункт у с.Сахнівці

На початку липня цього року у с. Сахнівці Старокостянтинівського району свої двері відчинив оновлений фельдшерсько-акушерський пункт. У рамках робочого візиту заклад відвідав директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич. У супроводі головного лікаря Старокостянтинівського Центру ПМСД Анатолія Швеця та голови сільської ради Алли Яснюк, Яків Миколайович оглянув приміщення ФАПу.

DSCN5694

Відповідно до Державної стратегії, 80 % медичних послуг населення має отримувати на рівні первинної допомоги – фельдшерсько-акушерського пункту чи амбулаторії. Щоб максимально наблизити надання лікарської допомоги до місцевих жителів, у Сахнівцях капітально реконструювали частину приміщення сільської ради. До слова, у цьому селі проживає близько 800 чоловік і воно – одне з найбільших у районі.

Ідею очільника сільської громади Алли Яснюк щодо оновлення ФАПу підтримали керівники Старокостянтинівської районної влади та компанії, яка орендує поля у селян. Шляхом співфінансування цей важливий проект вдалося реалізувати. Загальна кошторисна вартість об’єкту сільської медицини склала понад 270 тис. гривень.

DSCN5706

Після капітального ремонту у новому ФАПі з’явилися фізіотерапевтичний, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кімнати для прийому хворих та проведення щеплень. Близько 30 тисяч гривень на придбання нового обладнання та меблів виділила Старокостянтинівська районна рада.

Яків Цуглевич залишився задоволений побаченим і висловив упевненість, що нове, сучасне приміщення та обладнання допоможе забезпечити більш якісне медичне обслуговування.

Головний лікар Старокостянтинівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолій Швець повідомив, що найближчим часом у селах району планується відкриття ще декількох нових медичних закладів .

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я