27.07.2016 — 13:40

Олександр Корнійчук: Дії влади повинні орієнтуватися на результативність реформ та покращення умов життя громадян області

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2016 року проінформувала на засіданні колегії обласної державної адміністрації Олена Дмитрієнко – заступник директора Департаменту – начальник управління з питань розвитку підприємництва та споживчого ринку Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

DSC_0581

Так, обсяги промислового виробництва за січень-травень 2016 року збільшилися у порівнянні з січнем-травнем минулого року на 1,7 відсотка.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів обсяги випуску про­дукції збільшилися у 2,1 рази, переробній галузі – зменшилися на 3,8 відсотка.

Скоротилися обсяги виробництва машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – на 14,2% (пов’язано зі зменшенням обсягів виробництва електричного устаткування, інших транспортних засобів, а також комп’ютерів, електронної та оптичної продукції) хімічних речовин і хімічної продукції – на 9,0% (пов’язано зі скороченням обсягів виробництва на спир­тових заводах області).

Зменшення випуску продукції у виробництві м’яса, м’ясних та молочних продуктів, інших харчових продуктів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів, а також напоїв призвело до скорочення обсягів виробництва у галузі харчової переробної промисловості на 6,7 відсотка.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяги виробництва збільшилися на 4,8 відсотка.

У м. Старокостянтинів ТОВ “Мегатекс Індастріал” із залученням коштів британських інвесторів завершено будівництво першої черги заводу з виробництва гальванічних елементів (електричних акумуляторів та первинних еле­ментів) з плановою річною потужністю 2 млн. одиниць. У результаті впровадження проекту на заводі на даний час функціонує 107 робочих місць.

У Старосинявському районі ТОВ “А.Т.К.” ведеться будівництво соєво-екстрактного заводу. Введення заводу в експлуатацію планується у жовтні цього року за рахунок власних інвестицій на суму 60 млн. гривень. Реалізація проекту передбачає створення близько 200 нових робочих місць.

Новоствореним підприємством ТОВ “Теофіпольська енергетична компанія” у вересні планується розпочати будівництво біогазової установки по виробництву електроенергії з біогазу. Першу чергу будівництва планується ввести в дію до кінця 2016 року, другу – до кінця 2017.

Промисловими підприємствами за цей період реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 12,4 млрд.грн. (за січень-травень 2015 року – 9,8 млрд.грн.).

Крім того, Хмельниччина активно працює щодо альтернативних видів опалення.

За перше півріччя 2016 року з відновлювальних джерел енергії вироб­лено 9,13 млн. кВт/год. електроенергії, з яких 7,13 млн. кВт/год – малими гідроелектростанціями та 2 млн. кВт/год – сонячними електростанціями.

У лютому 2016 року запущено унікальну у країні трансформаторну підстанцію “Прибузька”, що дасть можливість подальшого розвитку електро­мереж 10 кВ м. Розпочинається будівництво сонячної електростанції потужністю 5МВт у с. Миньківці Дунаєвецького району.

Вживаються заходи з подальшого вдосконалення організації роботи центрів надання адміністративних послуг, через які протягом звітного періоду надано 179,3 тис. адміністративних послуг.

Середня кількість видів адміністративних послуг, що надаються через центри при райдержадміністраціях, становить 99 послуг, при виконавчих комітетах міських (міст обласного значення) рад – 157 послуг. Роботу місцевих ЦНАПів забезпечують 132 адміністратори.

У галузі охорони здоров’я проводилася робота щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення життєво-необхідними препаратами. У лікувально-профілактичних закладах області проводиться робота щодо поліпшення стану будівель та приміщень.

Так, завершено будівництво та введено в дію у березні 2016 року палатний корпус з дитячим відділенням Дунаєвецької центральної районної лікарні.

Проведено ремонт та реконструкцію терапевтичного відділення та даху  пологового відділення Волочиської, поліклініки Ізяславської, операційного блоку Кам’янець-Подільської, хірургічного відділення Шепетівської централь­них районних лікарень, ремонт системи холодного водопостачання, покрівлі операційного блоку онкодиспансеру та інше.

“Потрібно спрямувати зусилля на підтримку підприємств області. Створити умови для їх модернізації та виробництва конкурентоспроможної продукції. Ми повинні максимально сприяти розширенню ринків збуту продукції, виробленої на теренах області, та працювати над залученням інвестицій в економіку регіону. Тому, прошу активізувати роботу в цьому напрямку. Також , звертаю увагу на те, що з 1 серпня поточного року усі розпорядники бюджетних коштів повинні здійснювати закупівлі в електронній системі ProZorro”, – сказав голова обласної державної адміністрації О. Корнійчук.

Він також наголосив, що будь-які дії владних структур повинні орієнтуватися виключно на результативність реформ та покращення умов життя громадян області.