23.10.2020 — 16:45

Брифінг Д.Габінета щодо ситуації в області з протидією COVID-19. ВІДЕО

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет під час підсумкового брифінгу розповів про ситуацію в області із захворюваністю на коронавірусну інфекцію та заходи, що вживаються з метою запобігання її подальшому поширенню.

Головні тези брифінгу

➡ За минулу добу в Україні зареєстровано 7 517 нових випадків COVID-19. На Хмельниччині вже за сьогодні виявлено 440 нових випадків хвороби, таким чином загальна кількість осіб, що захворіли,  складає 13727. Одужало 5283 особи (+285 за добу), померли 256 хворих.

➡ За рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС з 26 жовтня на території області буде оновлено епідемічне зонування. Зросла кількість регіонів, що потрапили в “червону” зону. З понеділка до неї будуть віднесені міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, а також Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони. Разом з тим, Державна комісія з питань ТЕБ і НС в черговий раз дослухалася до пропозицій облдержадміністрації та ухвалила рішення щодо продовження дії на території області обмежень “червоної” зони, в обсязі, що був визначений минулого тижня. Тобто з понеділка у цих містах та районах не працюватимуть заклади культури, кінотеатри, розважальні заклади, заборонено відвідування за деякими винятками закладів соціальної сфери та реабілітації, заборонено проведення масових заходів, тощо. Разом з тим, із дотриманням суворих карантинних обмежень працюватиме транспорт, заклади торгівлі, торговельно-розважальні центри (окрім розважальних майданчиків), заклади громадського харчування, дитячі садки, тощо. Рішення щодо організації залізничних перевезень через населені пункти, віднесені до “червоної” зони, ухвалюватиметься окремо “Укрзалізницею”.

➡ Як свідчать результати перевірок дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень, що проводилися протягом тижня представниками рейдових груп, більшість органів місцевого самоврядування та представників бізнесу з розумінням поставилися до суворих обмежень, вживають заходи задля протидії поширенню COVID-19 та демонструють готовність до конструктивної співпраці. Проте, є регіони, де перевірками виявлено велику кількість порушень. Зокрема, встановлено велику кількість випадків порушення карантину у Волочиському районі. У разі, якщо виявлені недоліки не будуть оперативно усунуті, буде порушуватися питання щодо запровадження обмежень, що визначені відповідною постановою, у повному обсязі, аби запобігти подальшому поширенню інфекції в регіоні.

➡ На стаціонарі у лікувальних закладах області, що надають допомогу хворим на COVID-19, на сьогодні лікується 775 осіб, заповненість ліжкомісць в середньому по області складає 62,63%.

➡ Триває робота з підведення кисню до тих ліжок, що призначені для лікування хворих на коронавірус. Наразі їх кількість за цей тиждень збільшилася ще на 79. З понеділка до лікувальних закладів, які лікують хворих на COVID-19, надійдуть кошти державної субвенції, що призначені для оснащення киснем таких стаціонарів, у сумі 23 млн 115 тис.грн.