30.10.2020 — 19:48

Брифінг Дмитра Габінета щодо ситуації в області з протидією COVID-19

Сьогодні під час підсумкового брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро Габінет розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються з метою протидії її поширенню.

Головні тези брифінгу:

➡ Ситуація із захворюваністю на COVID-19 продовжує залишатися складною. Черговий “антирекорд” за кількість виявлених випадків зафіксовано в Україні – 8312. В Хмельницькій області за сьогодні виявлено 504 випадки, тобто загальна кількість підтверджених випадків склала 16674, одужали ще 129 людей, загалом подолали хворобу 6272 мешканці області. На жаль, померли 12 людей, загальна кількість летальних випадків від ускладнень COVID-19 – 328.

➡ Зростає кількість хворих, що лікуються на стаціонарі. За добу їх кількість зросла з 882 до 938.

➡ Державна комісія з питань ТЕБ і НС оновила рівні епідемічної небезпеки для регіонів Хмельниччини. Міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, а також Білогірський, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Летичівський, Славутський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони.

➡ При встановленні обмежень, що будуть діяти наступного тижня в цих містах та районах, було враховано пропозиції обласної комісії з питань ТЕБ і НС, підготовлені на основі аналізу динаміки приросту захворюваності. Також враховувалися результати роботи рейдових груп, що перевіряли дотримання карантинних обмежень протягом минулого тижня. Детально з переліком обмежень, що діятимуть в “червоних” зонах можна ознайомитися за посиланням https://www.adm-km.gov.ua/?p=84580

➡ Рішення щодо роботи загальноосвітніх навчальних закладів після канікул прийматимуть органи місцевого самоврядування відповідно епідемічної ситуації.

➡ Триває робота з під’єднання ліжкомісць, розгорнутих для хворих на COVID-19, до централізованої мережі постачання кисню. За минулий тиждень підключено ще 104 ліжка, таким чином загальна їх кількість в області складає 1020. Всі лікувальні заклади, що залучені до надання стаціонарної допомоги хворим на COVID-19, окрім Полонської ЦРЛ, яка була розгорнута днями,  уже отримали кошти субвенції з державного бюджету на забезпечення киснем. Також ОДА вже направила заявку на додаткове фінансування для потреб Полонської ЦРЛ.