06.11.2020 — 16:43

Брифінг Дмитра Габінета щодо ситуації в області з COVID-19. ВІДЕО

Сьогодні у ході щотижневого підсумкового брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро Габінет розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються для протидії її поширенню.

Головні тези брифінгу

➡ В Україні на COVID-19 захворіли вже понад 420 тисяч осіб, з них за минулу добу – 9721, померли понад 8 тисяч хворих, одужали – більше 195 тисяч осіб. У Хмельницькій області станом на 15 годину додався ще 521 випадок COVID-19, загальна кількість виявлених випадків становить 20266, ще 283 людини одужало (7884 всього). На жаль, зареєстровано 391 летальний випадок.

➡ До переліку закладів, що надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, в області включено 22 заклади охорони здоров’я та 2 відомчих лікарні. Днями до цього переліку увійшли Хмельницький міський перинатальний центр та Летичівська ЦРЛ.

➡ На стаціонарному лікуванні перебуває 1011 хворих, амбулаторно лікуються 10472. Заповненість ліжкового фонду загалом по області становить 62,%. Ситуація є складною, контрольованою. Триває робота з розведення кисню в таких стаціонарах. За тиждень кількість ліжкомісць з підведеним киснем збільшилася на 109 і склала 1149.

➡ На виконання доручень уряду в Хмельницькій області визначено негоспітальні приміщення, зокрема санаторії та спортивні об’єкти, що можуть бути використані для розміщення хворих на COVID-19, які потребуватимуть нагляду лікарів, на випадок кризової ситуації із заповненістю лікарень. Визначено декілька таких закладів, при виборі особлива увага зверталася на близькість їх до лікувальних закладів. Такі приміщення будуть використані для розгортання ліжкомісць виключно для хворих середнього ступеня важкості, що не потребують кисневої терапії чи реанімаційних заходів. Хворі з важкими форми COVID-19 обов’язково будуть отримувати допомогу в лікувальних закладах. Як наголосив Дмитро Габінет, така потреба може з’явитися лише у випадку, коли захворюваність в області перевищить декілька тисяч випадків на добу.

➡ Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому було оновлено рівні епідемічної небезпеки за захворюваністю на COVID-19 для Хмельницької області. За рішенням комісії лише 5 районів віднесено до “помаранчевої” зони. Решта території області віднесена до “червоної”. Найсуворіші обмеження залишаються у м.Славута, оскільки саме в цьому місті продовжує спостерігатися найвища динаміка приросту кількості захворілих. Тут і далі діятимуть обмеження, запроваджені минулого тижня, в тому числі і заборона на здійснення пасажирських перевезень.

➡ На території міст Кам’янець-Подільський, Нетішин, Старокостянтинів, Шепетівка, а також Білогірського, Дунаєвецького, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Новоушицького, Полонського, Славутського, Хмельницького районів заборонено приймання відвідувачів закладами культури, роботу розважальних закладів, відвідування закладів соціального захисту. У Віньковецькому, Волочиському, Городоцькому, Летичівському, Старосинявському, Теофіпольському та Ярмолинецькому районах додатково заборонено також приймання відвідувачів закладами сфери громадського харчування. У м.Хмельницькому залишаються обмеження, що діяли минулого тижня. Також у тих регіонах, де працюватимуть заклади громадського харчування, їх роботу буде обмежено до 20.00.

➡ Рішенням обласної комісії з питань ТЕБ і НС запроваджено додаткові обмеження в сфері пасажирських перевезень у Віньковецькому, Волочиському, Летичівському, Теофіпольському, Ярмолинецькому районах. В цих районах заборонено посадку пасажирів на міжміських, міжобласних та міжнародних маршрутах пасажирських перевезень. Міські та приміські перевезення будуть здійснюватися згідно нормативних документів.

➡ Робота закладів освіти в районах та містах області і надалі регламентується місцевими комісіями з питань ТЕБ і НС.