28.07.2016 — 16:27

Голова обласної державної адміністрації взяв участь у пленарному засіданні чергової сьомої сесії обласної ради

28 липня голова обласної ради Михайло Загородний провів пленарне засідання чергової сьомої сесії. Участь у засіданні сесії взяв також голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Перед початком сесії голова виборчої комісії Костянтин Раац оголосив про обрання Олександра Співака депутатом Хмельницької обласної ради сьомого скликання. Як відомо, у червні шоста сесія достроково припинила повноваження депутата від Аграрної партії України Петра Іващука.

Також Михайло Загородний оголосив про зміну керівника фракції ВО «Батьківщина». Замість Валерія Лескова, якого нещодавно обрано заступником голови облради, відтепер дану фракцію очолює Михайло Бойко. А уповноваженим представником депутатської групи «З питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю» став Анатолій Перейма.

2016-07-28 015_

Традиційно першим в порядку денному був розгляд депутатських запитів. Загалом на контролі у виконавчому апараті обласної ради знаходиться 21 депутатський запит.

Крім того, депутати підтримали нові кандидатури на посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області..

Також обранці взяли до відома звіти про виконання обласних та цільових програм, які були прийняті на 2013-2015 роки: програми захисту прав споживачів, регіональної програми створення містобудівного кадастру в області, програми розвитку туризму та обласної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій.