29.07.2016 — 11:57

Славний ювілей ветерана

Вчора, 28 липня, свій 90-й ювілей відзначив Володимир Оверкович Полозун, мешканець села Пиляї Шепетівського району, учасник бойових дій ІІ світової війни, поважний ветеран.

Життєвий шлях Володимира Оверковича довжиною в 90 років був нелегкий.

Народився Володимир Оверкович 28 липня 1926 року у с.Пиляї. Дитинство пролетіло птахом, як один день. А молодість – обпалена війною.Влітку 1944 року був призваний до лав армії. Брав участь у боях за звільнення Теронополя, Бродів, Львова. Звільняв Східну Чехословаччину, Південну Силезію і м.Дембіц (Польща). Брав участь у кровопролитних боях за Оппеле та південно-східні околиці Берліна у Німеччині. Далі був марш-кидок до Праги, де Володимир Оверкович і зустрів Перемогу. Після війни ще два роки проходив військову службу.

Після демобілізації, повернувшись до рідного села, пішов працювати до колгоспу. Активно розбудовував рідне село у післявоєнні роки. Присвятив своє життя землі: був трактористом. З дружиною народили й виховали 3 дітей.

DSC02115Крім родичів та близьких у цей важливий для ювіляра день завітали до нього представники районної влади керуючий справами виконавчого апарату районної ради Микола Капелюх, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації, депутат районної ради Олександр Чмир, Мокіївський сільський голова Людмила Печенюк та голова районної громадської організації «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко.

Вітаючи з Днем народження, посадовці вручили ювіляру Почесну грамоту районної державної адміністрації та районної ради, квіти та цінний подарунок. Вони подякували шанованому ветерану за виявлену мужність і героїзм у роки війни, за невтомну працю у післявоєнний час та побажали міцного здоров’я, сили, бадьорості, злагоди в оселі.

Ювіляр охоче розповідав про свій життєвий шлях, про те, як воював під час ІІ світової війни, поділився спогадами про прожиті роки, які були щедрими і на щасливі, й тривожні миті, подякував за увагу та вітання. Гості, в свою чергу, зичили Володимиру Оверковичу відзначати у широкому колі рідних і друзів ще й своє 100-річчя.

За матеріалами Шепетівської райдержадміністрації