13.11.2020 — 16:58

Навчальні програми військових ліцеїв Міноборони мають бути побудовані з прицілом на майбутнє членство України в НАТО

Навчальні програми військових ліцеїв Міноборони вже сьогодні мають бути побудовані з прицілом на майбутнє членство України у Північноатлантичному Альянсі. Випускник має бути підготовлений до успішної кар’єри в армії, побудованій за стандартами НАТО. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час відвідин Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна в Боярці.

За його словами, система нашої військової освіти та науки наразі реформується за спеціальною програмою НАТО. Формується абсолютно нова парадигма, що створює військову культуру, засновану на євроатлантичних цінностях та принципах. Що ж до навчальних закладів, де починається шлях наймолодшої сержантської та офіцерської зміни, то, на думку Андрія Тарана, вже сьогодні їх освітні програми треба писати, так би мовити, «на виріст», з прицілом на майбутнє членство України в НАТО.

«Випускники ліцею Богуна повинні мати всі умови, щоб закласти підвалини для успішної військової кар’єри в українській армії, побудованій за стандартами НАТО. Ця мета, членство у НАТО, визначена Стратегією національної безпеки, нещодавно затвердженої Президентом України. Виходячи з неї ми вже працюємо над Стратегією воєнної безпеки України. У свою чергу, цей документ стане основою для Стратегічного оборонного бюлетеня України і плану оборони України», – сказав Міністр оборони України.

Міністр розповів, що оборонне відомство планує збільшити фінансування військових ліцеїв, підпорядкованих Міністерству оборони. Він запевнив, що у відомстві докладуть максимуму зусиль, аби інфраструктура, умови навчання та побуту ліцеїстів, їх матеріальне забезпечення покращувалися. Зокрема, це стосується форми одягу для вихованців військових ліцеїв.