27.11.2020 — 10:04

#Велике_будівництво: В Корчицькій школі відкрили новий спортивний зал

Відтепер Корчицькі школярі мають можливість не лише навчатися у новій сучасній школі, а й повноцінно займатися спортом, адже 26 листопада для них відчинив двері новозбудований спортивний зал. Це дійсно знакова подія для мешканців усіх навколишніх сіл, адже вона завершила майже тридцятирічну епопею з будівництвом нової школи для їх дітей, яке розпочалося ще в дев’яностих роках минулого століття. Довгий час роботи були заморожені, а учні продовжували навчатися в тісних аварійних приміщеннях.

Лише декілька років тому питання зрушилося з місця, і будівельні роботи відновили за рахунок коштів ДФРР. Цьогоріч школа увійшла до програми “Велике будівництво”, і вже 1 вересня діти вперше сіли за парти у нових класах. Тим часом будівельники продовжили роботу над другою чергою об’єкта – спортивним залом, який розпочали зводити у серпні і відкрили вчора.

Також цього дня Корчицька школа отримала ще один дуже потрібний і важливий подарунок: новенький шкільний автобус, адже навчатимуться в школі учні з сусідніх сіл Романів, Хутір та Климентовичі. Розділити радість з дітлахами, вчителями, батьками завітали представники обласної, районної влади та ОТГ.

Вітаючи дітей та вчителів, голова облдержадміністрації підкреслив, що школа у Корчику є символом змін на краще майбутнє не лише школярів, а й жителів усієї громади. Дмитро Габінет побажав усім, перш за все, міцного здоров’я, школярам – успіхів в навчанні, життєвих перемог та впевнено йти до поставленої мети. Після завершення урочистостей гості оглянули приміщення школи, відвідали навчальні аудиторії та оглянули спортивний зал.

Загальна кошторисна вартість проєкту “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у с.Корчик Шепетівського району – будівництво”  склала  53,58 млн грн. Період реалізації – 1998-2020 роки. Нагадаємо, що загальна кошторисна вартість об’єкта становить 53,6 млн.грн. В поточному році школа була включена до програми “Велике будівництво”, і на її завершення з державного бюджету було виділено понад 15 мільйонів гривень, з обласного бюджету – 1, 351 млн. грн, районного і сільського бюджетів – 300 тисяч гривень.

 

За матеріалами Шепетівської РДА