28.11.2020 — 18:10

Хмельниччина вшановує пам’ять жертв голодоморів

В останню суботу листопада ми вшановуємо пам’ять усіх, хто став жертвою геноциду українців, влаштованого комуністичним режимом в 1932-33 році. 87 років тому розпочалася одна із найтемніших сторінок нашого народу – сторінка, написана болем та стражданнями мільйонів людей, заморених голодом, убитих за жменю колосків, розтерзаних за небажання скоритися чужій волі.

Традиційно цього дня до пам’ятника “Ангел скорботи” приходять всі, хто хоче віддати шану тим, хто не пережив Голодомор, і тим, хто зумів вижити та доніс до нас свідчення про злочин проти нашого народу, але вже відійшов у вічність. Громадськість, представники влади області та міста, духовенства, силових структур долучилися до Всеукраїнської хвилини мовчання, помолилися за душі померлих та поклали квітки та колоски до ніг Скорботного ангела.

Все далі від нас ті страшні події. Все менше поряд тих, хто їх пережив і пам’ятає… І найголовніше, що ми зараз маємо зробити – це зберегти пам’ять про невинні загублені душі, про жорстокість і бездушність прислужників тоталітарного режиму, про всі ті злочини, які були вчинені ними, аби знищити українців. Зберегти для майбутніх поколінь, щоб ті події ніколи не повторилися…