01.08.2016 — 12:43

На Теофіпольщині вшанували пам’ять Героя

30 липня 2016 року минає рік як Теофіпольщина втратила захисника, учасника АТО Загороднього Дмитра.

Загородній Дмитро Валерійович народився 5 липня 1989 року у с.Рідка Теофіпольського району Хмельницької області. Закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ, з 2007 року проходив службу в органах внутрішніх справ. Був призваний на військову службу 6 лютого 2015 року Білогірсько-Теофпольським ОРВК Хмельницької області по мобілізації, вірний військовій присязі у бою за нашу батьківщину, виявивши стійкість та мужність, загинув при виконанні бойового завдання 30 липня 2015 року біля села Талаківка поблизу Маріуполя Донецької області.

Пом’янути Дмитра прийшли родичі, друзі, знайомі, співробітники, товариші по службі, працівники сільських рад, райдержадміністрації та районної ради.

В честь роковин загибелі Дмитра Загороднього урочисто відкрили сад, посаджений небайдужими жителями, знайомими, активістами. «Дімин сад посаджено у 2016 році за мрією Воїна Героя Дмитра Загороднього про який він мріяв за життя і не встиг її здійснити…» – написано на стелі при вході в сад села Рідка.

Церемонію відкриття саду і теплі слова на згадку Героя сказали учні рідної школи та бойовий побратим Дмитра.

Працівник Теофіпольського районного військового комісаріату – відповідальний виконавець мобілізаційного відділення Володимир Наконечний вручив матері покійного – Загородній Оксані Станіславівні – орден Богдана хмельницького ІІІ ступеня за мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, незламність духу під час виконання завдань антитерористичної операції на Сході України.

На жаль, за перемоги у війні доводиться платити найціннішим – життям кращих синів Вітчизни. Тому у цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю Героїв, які під час проведення антитерористичної операції віддали своє героїчне життя за мирне майбутнє нашої держави.