06.12.2020 — 13:59

Сьогодні відзначається 29-та річниця з дня заснування Збройних Сил України

Збройні сили є невід’ємним атрибутом держави, однією із запорук її суверенітету та територіальної цілісності. Саме тому одним із перших законів, прийнятих Верховною Радою після доленосного волевиявлення нашого народу на референдумі 1 грудня 1991 року, яким українці заявили світу про незалежність України, став закон “Про Збройні сили України”. За два роки, з 6 грудня 1993 року ми почали відзначати цю дату як день заснування нашого війська та віддавати шану нашим воїнам.

З початком збройної агресії Росії цей день для українців набув нового значення, адже саме наші Збройні Сили першими прийняли удар ворога на східних рубежах країни. Саме мужність і незламність наших бійців змусила захлинутися наступ окупантів. Саме їх сміливість та самопожертва увійшли в історію України як зразок військової звитяги та героїзму, що ставить їх в один ряд з найвидатнішими воїнами нашого народу.

Цього дня ми віддаємо вам шану за ваш подвиг, за те, що не шкодуючи життя і здоров’я, боронили нас від “русского миру”, за те, що сьогодні завдяки вам ми живемо мирним життя, за те, що ми маємо можливість вільно обирати наш шлях розвитку і розбудовувати незалежну Україну.

Вічна пам’ять синам і дочкам Хмельниччини, що склали голови у важких боях з окупантами! Честь і шана солдатам та офіцерам, що, гідно продовжуючи традиції своїх дідів і батьків, зараз захищають свою Батьківщину зі зброєю в руках на Сході країни! Особливі слова подяки  – ветеранам війни та військової служби, які поряд з молодими воїнами боронять нашу Вітчизну від підступного ворога.

Дорогі наші захисники! Бажаємо, щоб якнайшвидше настав той омріяний час, коли ви з перемогою повернетеся до рідних домівок.  Мирного неба вам, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, здоров’я, звершення всіх мрій! Хмельниччина пишається вами!

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!