01.08.2016 — 16:10

Бійці 8 окремого полку спеціального призначення отримали державні нагороди

643b1fc8cbe6bbcc4d1b0d81f878753b_1469780773_extra_largeПрезидент Петро Порошенко з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних Сил України нагородив українських воїнів-спецпризначенців високими державними нагородами.

Нагороди вручені за особисту мужність та героїзм при виконанні бойових завдань в зоні АТО, високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

В привітанні з нагоди Дня Сил спеціальних операцій ЗСУ Президент зазначив, що це професійне свято започатковане як визнання вагомих заслуг підрозділів особливого призначення в боротьбі за територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

«Ваші обличчя завжди залишаються за кадром фотокореспондентів та телеоператорів, але весь Український народ знає, що в умовах військової агресії проти нашої держави ви чесно та самовіддано виконуєте поставлені завдання, постійно ризикуючи власним життям», – йдеться в привітанні Президента.

Всього нагороджений 51 військовослужбовець ССО ЗСУ. Серед них і бійці 8 окремого полку спеціального призначення. Згідно наказу Президента нагороджено:

орденом Богдана Хмельницького III ступеня:
ДЕМЧУКА Богдана Васильовича — молодшого лейтенанта
КАРГАЛЬСЬКОВА Тараса Олександровича — старшого лейтенанта
КОВБАСЮКА Ігоря Сергійовича — підполковника
ОНИЩУКА Сергія Миколайовича — майора
ШВОРНІКОВА Руслана Ігоровича — підполковника

орденом «За мужність» III ступеня:
КУКУРІЧКА Назара Васильовича — майора
СТАТКЕВИЧА Віталія Романовича — солдата
ТЕРЗІ Олександра Ілліча — солдата
ЦИБУЛЮ Володимира Петровича — старшого солдата

медаллю «За військову службу Україні»:
ПАСЛАВСЬКОГО Дмитра Володимировича — молодшого лейтенанта
САВКА-БАХТЄЄВА Володимира Володимировича — сержанта.