14.12.2020 — 13:48

Національна академія ДПСУ ім.Б.Хмельницького відзначає 28-у річницю з дня заснування

Сьогодні один із провідних військових вишів держави Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відзначає 28 річницю з дня заснування.

Підготовку офіцерів-прикордонників навчальний заклад розпочав з 1992 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  було створено Інститут Прикордонних військ України. З того часу виш підготував майже 11 тисяч фахівців у сфері охорони державного кордону.

Хмельниччина заслужено пишається академією. Її випускники – це фахові офіцери та справжні патріоти, які досконало володіють сучасною технікою, сміливі, рішучі та відважні. Не вагаючись, вони стали на захист нашої незалежної держави в зоні бойових дій на Сході України, жертвуючи своїм здоров’ям та життям.

Державна прикордонна служба має велику довіру українського народу. На неї покладено відповідальні завдання щодо охорони державного кордону, боротьби з організованою злочинністю, з тероризмом, незаконною міграцією. Саме тому кожен курсант, що обрав професію прикордонника, здобуває найґрунтовніші знання, адже в академії працює досвідчений професорсько-викладацький колектив, що віддає всі свої сили та вміння  для гідної підготовки вартових кордонів нашої Батьківщини.

З нагоди річниці заснування в Національній академії ДПСУ відбулися урочистості, до участі в яких долучилися очільники області та міста, керівники силових структур Хмельниччини та інші почесні гості.

Вітаючи прикордонників із цією знаменною датою, голова облдержадміністрації Сергій Гамалій зазначив, що за 28 років академія пройшла славний шлях від становлення до успішного закладу з високим рівнем організації навчального процесу та є одним із найкращих і найпрестижніших  військових вишів України.

“Щиро бажаю, щоб Національна академія і надалі успішно розвивалася, щоб втілювались в життя нові проекти, найкращі міжнародні практики та зміцнювалась матеріально-технічна база. Нехай тил завжди буде надійним, нехай Україна здобуде мир, щоб український народ міг будувати свою сучасну, сильну, незалежну державу!” — сказав голова ОДА.

З нагоди Дня створення академії Сергій Гамалій вручив кращим офіцерам та працівникам  вишу відзнаки облдержадміністрації та подарунки.