14.12.2020 — 18:05

Сергій Гамалій: Наше завдання – не допустити руйнування відремонтованих доріг

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій провів робочу нараду з начальником Придністровського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки Віталієм Дзюбою та начальником ГУНП у Хмельницькій області Русланом Герасимчуком. До участі в розмові долучився також заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

Як повідомив очільник області, під час його робочої поїздки на Кам’янеччину до нього звернулися місцеві жителі із скаргами на дії вантажних перевізників, що здійснюють транспортування глини з кар’єру, розташованого поблизу ділянки автошляху Н-03, відомої як “Тещин язик”. Люди скаржилися, що при перевезенні допускається значне перевантаження транспортних засобів, а також відбувається забруднення дорожнього полотна залишками глини, оскільки накриття навантаженого матеріалу при перевезенні не здійснюється.

Сергій Гамалій зауважив, що така ситуація є неприпустимою, оскільки це загрожує руйнуванням щойно відремонтованої дороги. Він наголосив, що ремонт цієї дороги здійснено в рамках програми Президента України “Велике будівництво”, і необхідно терміново вжити дієвих заходів, аби зберегти дорожнє покриття, забезпечити нормальну його експлуатацію та запобігти можливим аварійним ситуаціям.

Віталій Дзюба повідомив, що саме сьогодні управління отримало новий комплект вагового обладнання, завдяки якому з’явилася можливість у посиленому режимі здійснювати заходи габаритно-вагового контролю на цій ділянці Н-03. Також він додав, що вже незабаром буде налагоджено роботу вагового комплексу в цілодобовому режиму.

За результатами наради Сергій Гамалій надав доручення керівництву ГУНП у Хмельницькій області та Придністровського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки посилити комплексний контроль за перевезенням вантажів на вказаній ділянці дороги.

Довідково.

Загальна протяжність автомобільної дороги загального користування державного значення Н-03 Житомир-Чернівці в межах Хмельницької області становить 218,7 км (в тому числі 20,4 км – розв’язки та об’їзні шляхи). У 2020 році на ремонт зазначеної дороги в межах області з державного бюджету передбачено фінансування у сумі 2012,6938 млн гривень. За рахунок даних коштів заплановано відремонтувати 62 км дорожнього покриття. На даний час влаштовано 59 км верхнього шару покриття, оперативне виконання робіт становить 1833,2684 млн гривень, або 91,1 відсоток.