18.12.2020 — 12:45

Чергове поповнення автопарку спецтехніки рятувальників Хмельниччини

Сьогодні рятувальники Хмельниччини отримали гарний передноворічний подарунок — парк спеціалізованої техніки поповнився ще трьома спеціальними аварійно-рятувальними автомобілями, два з яких легкого типу САРМ-Л — на базі шасі Ford Ranger, і один середнього типу САРМ-С — на базі шасі MAN TGE — на загальну суму понад 13 млн. грн.

Ця новітня техніка, яку для Хмельницького гарнізону передала Державна служба України з надзвичайних ситуацій, допомагатиме нашим рятувальникам ще швидше та якісніше виконувати завдання за призначенням у різних екстрених ситуаціях, та зберегти дорогоцінний час, коли на кону — людське життя.

Розділити радісну подію завітав голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, який подякував рятувальникам за їхню щоденну самовіддану працю та зазначив, що держава й надалі робитиме усе можливе задля покращення матеріально-технічного забезпечення Служби порятунку Хмельниччини. “Нехай нова техніка служить вам довго і безперебійно”, — побажав надзвичайникам голова облдержадміністрації.

Начальник ГУ ДСНС Едуард Братко додав: “Кожен автомобіль укомплектований необхідним новітнім обладнанням, що допоможе надзвичайникам здійснювати першочергові аварійно-рятувальні роботи, ліквідовувати наслідки ДТП, вести пошук постраждалих і надавати їм домедичну допомогу, а також допоможе в організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків різних надзвичайних ситуацій”.

Зазначимо, що загалом за останні п’ять років автопарк рятувальників Хмельниччини поповнився 55 одиницями пожежно-рятувальної та спеціальної техніки на загальну суму понад 168 мільйонів гривень.

Далі бійці Аварійно-рятувального загону продемонстрували можливості новітнього обладнання в дії. Вони відпрацювали навички деблокування людей із салону пошкодженого транспортного засобу, використовуючи електро- та гідроінструмент, надали домедичну допомогу умовним постраждалим, а також ліквідували умовну пожежу.

Відтепер на основних транспортних шляхах міжнародного та національного значення, що простягаються територією області, чергуватимуть бійці ДСНС на сучасних аварійно-рятувальних автомобілях.

 

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області