03.08.2016 — 11:53

Держфінінспекція в Хмельницькій області впродовж січня-липня 2016 року провела 40 контрольних заходів.

20_6731В результаті їх проведення виявлено втрати матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 16,2 млн гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат, в тому числі з урахуванням виявлених порушень у попередніх звітних періодах, на суму 8,6 млн гривень.

До бюджетів усіх рівнів додатково надійшло коштів на суму 517 тис. гривень.

Впродовж 7-ми місяців поточного року до установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 37 фінансових санкцій у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень/асигнувань розпорядниками бюджетних коштів.

За допущені фінансові порушення 92 особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Із займаних посад звільнено 2 порушників фінансового законодавства.

За результатами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 3 досудових розслідування.

Економічний ефект від впровадження 20 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів становить 3,2 млн гривень.

Крім того, за результатами моніторингу державних закупівель відмінено торги в 27 випадках на суму 64,0 млн грн та в 1 випадку розірвано договір закупівлі на суму 2,8 млн гривень.

З метою забезпечення прозорості у діяльності органів Держфінінспекції України та зворотного зв’язку з громадськістю функціонує «телефон довіри».

Ви маєте можливість повідомити про відомі Вам факти порушення законодавства при витрачанні бюджетних та інших державних коштів, використанні державного чи комунального майна, а також про неправомірні дії (бездіяльність) службових осіб Держфінінспекції.

Просимо громадян звертатися з приводу зазначених питань на «телефон довіри»:

  • Державна фінансова інспекція України (044) 425-38-18;
  • Державна фінансова інспекція в Хмельницькій області (0382) 65-37-22.

Прес-служба Держфінінспекції в Хмельницькій області