04.08.2016 — 15:59

Олександр Корнійчук поспілкувався із активістами краю

IMG_4499

Найближчими днями спливає 100 днів з часу призначення Олександра Корнійчука головою обласної державної адміністрації. У зв’язку з цим, 3 серпня відбулось спілкування із громадськими активістами та представниками  «Ради майдану», у ході якого надано відповіді на їхні запитання.

Серед озвучених питань обговорено будівництво сміттєпереробних заводів, що стало актуальним не лише на регіональному, а й на державному рівні.

Олександр Корнійчук відзначив,що наразі тривають переговори з потенційними інвесторами з Китаю та Словаччини.Водночас, це потребує детального аналізу та погодження з навколишніми населеними пунктами, поряд з якими можливе будівництво таких підприємств.

Одним із серйозних напрямків у своїй роботі очільник області відмітив боротьбу з «нелегальними перевізниками». «Ми щотижнево проводимо аналіз роботи мобільних груп з виявлення нелегальних перевізників. Також в області цілодобово працює один пересувний пункт габаритно-вагового контролю, а з наступного тижня запрацює ще один такий комплекс», – зазначив Олександр Корнійчук.

Проблема вирубки лісів, що озвучена громадськими активістами перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації, який вже неодноразово здійснив особисті виїзди для інспекції проблемних територій.

Олександр Олександрович запевнив,що головам райдержадміністрацій надано доручення провести повну інвентаризацію лісів, азазначене питання буде доведено до остаточного вирішення.

На вересневу колегію будуть винесені перші підсумки з цієї роботи.

Крім цього, до вищих органів влади буде ініційовано пропозиції щодо внесення змін у законодавчі акти в частині передачі лісів у державну власність.

«В умовах сучасних викликів ведеться співпраця з київськими спеціалістами та експертами для формування проекту стратегічного плану розвитку області та розробки брендінгу Хмельниччини, що є невід’ємною складовою успішного розвитку нашого краю.Вже найближчим часом ми запропонуємо жителям нашої області, на вибір, один з варіантів бренду Хмельницької області», – підсумував Олександр Олександрович.

IMG_4490