04.08.2016 — 16:59

Відбувся І Хмельницький обласний селянський форум

4 липня в обласній філармонії відбувся Хмельницький обласний селянський форум, який зібрав фермерів області, керівників с/г підприємств, власників земельних паїв, селян, учасників АТО, громадських активістів та жителів Хмельниччини. До участі у заході долучився заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, народні депутати України Сергій Лабазюк та Андрій Шинькович.

Організатором заходу виступив Алім Міщук – голова громадської ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації. Алім Володимирович ознайомив учасників заходу з регламентом ведення форуму та зазначив, що основними питаннями сьогоднішнього форуму є ініціювання референдуму щодо ринку землі в Україні та оподаткування аграрного бізнесу на селі.

Виступаючи перед учасниками форуму Володимир Ілліч запевнив, що обласна державна адміністрація проявляє солідарність у цих питаннях з обласними аграріями, про це свідчать неодноразові звернення, які направлялися від обласної державної адміністрації та депутатів обласної ради до керівництва країни щодо мораторію на продаж землі та повернення пільгового оподаткування або введення дієвої державної підтримки с/г виробництва.

DSC_0779

“Обласна влада робитиме все можливе для того, щоб підтримати аграріїв Хмельниччини у відношенні здійснення ними різних заходів, які сьогодні доступні в межах законодавства, аби налагодити зв’язок між владою та с/г підприємствами”, – додав Володимир Ілліч.

Представники аграрного сектору області підтримали резолюцію щодо проведення референдуму проти відкриття ринку землі в Україні та підтримали продовження мораторію з продажу сільськогосподарської землі мінімум на 10 років. Відповідне звернення буде надіслано до Президента України, Прем’єр-міністра України та Верховної Ради України.

У результаті обговорення більшість учасників форуму зійшлися на думці, що земля – це питання національної безпеки і лише український народ після фахової дискусії має визначитися, чи потрібно продавати землю.

DSC_0723