04.08.2016 — 18:23

Найкращих хмельницьких важкоатлетів урочисто провели на Олімпійські ігри

 З 5 по 21 серпня 2016 року в Бразилії відбуватиметься найграндіозніша спортивна подія чотириріччя ХХХІ Олімпійські ігри, вони стануть для незалежної України вже дванадцятими.

Хмельниччина є спортивною областю, про що свідчать високі місця в командному заліку. На сьогодні в області культивуються біля 30 олімпійських видів спорту. Найбільш успішно представники нашого краю виступають на міжнародній арені у фехтуванні, важкій та легкій атлетиці, вільній боротьбі, веслуванні на байдарках і каное.

Перепустки на участь в ХХХІ Олімпійських іграх в м.Ріо-де-Жанейро здобули десять хмельницьких спортсменів, а саме:

Пелешенко Олександр та Чумак Дмитро (важка атлетика);

Комащук Аліна (фехтування);

Легонькова Наталія та Бех Марина (легка атлетика);

Грищун Інна, Алтухов Павло, Янчук Дмитро (веслування на байдарках і каное);

Махиня Аліна та Черкасова Алла (вільної боротьба).

Сьогодні в Хмельницькому урочисто провели на Олімпійські ігри  наших земляків Пелешенка Олександра (майстра спорту міжнародного класу, чемпіона Європи з важкої атлетики 2016 року у ваговій категорії до 85 кг) та Чумака Дмитра (майстра спорту міжнародного класу, володаря “бронзової” медалі чемпіонату світу 2015 року у ваговій категорії до 94 кг).

DSC_0794

Із найкращими побажаннями до олімпійців звернулися депутат Верховної Ради України Андрій Шинькович, т.в.о.заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, депутати обласної ради, представники спортивної громадськості області.

DSC_0799Щирими оплесками та теплими словами вітали присутні спортсменів. Олег Кузмінчук відзначив, що подоляни пишаються такими славними земляками, та побажав їм здобути найвищі нагороди на майбутніх змаганнях. “Перевершення своїх досягнень, переборення себе, подолання перешкод, що заважають досягненню поставленої мети, ось головний девіз важкоатлетів, яких сьогодні ми проводжаємо на ХХХІ Олімпійські ігри.” – сказав Олег Петрович.

DSC_0805

DSC_0819

DSC_0820

DSC_0832

Після закінчення урочистої частини Олег Кузмінчук взяв участь у  нараді з представниками управління молоді та спорту облдержадміністрації та спортивної громадськості області. Під час засідання були обговорені питання виплати грошової винагороди призерам та учасникам ХХХІ Олімпійських ігор, стипендій провідним спортсменам області, а також премій провідним спортсменам та їх тренерам-викладачам, фахівцям фізкультурно-спортивного спрямування та ветеранам фізкультурно-спортивного руху.

Також учасники наради обговорили пропозиції щодо збільшення розміру виплати на харчування спортсменам, тренерам та суддівській колегії під час проведення фізкультурно-спортивних заходів.