25.01.2021 — 11:24

Запрацювала електронна бібліотека лісівників Хмельниччини

З метою забезпечення працівникам лісогосподарським підприємств, природознавцям, природолюбам, керівникам і вихованцям учнівських лісництв та гуртків юних лісівників області вільного доступу до змістовних джерел знань про природу й цікаві місця, події і відомих людей рідного краю, Хмельницьким ОУЛМГ спільно з місцевими науковцями, освітянами і педагогами-натуралістами Хмельницького ОЕНЦУМ створено електронну бібліотеку літератури лісогосподарського, природничо-краєзнавчого, інформаційно-довідкового, науково-популярного і навчально-методичного змісту у цифровому форматі.

Електронна бібліотека лісівників Хмельниччини (kmlis.gov.ua)   розміщена на головній сторінці сайту обласного УЛМГ «Ліси Хмельниччини» окремою рубрикою з відкритим доступом для всіх бажаючих користуватись її літературою. В ній є ряд книг, створених спільними зусиллями лісівників і освітян, оцифрованих та надрукованих за допомогою фахівців місцевого видавництва ТОВ «Поліграфіст» (м. Хмельницький).

Тематична література бібліотеки творилася за підтримки керівництва й участі наукових працівників Національної академії педагогічних наук України, Національного університету біоресурсів і природокористування, Інституту лісового і садово-паркового господарства Національного лісотехнічного університету України (м. Львів), Хмельницького й Кам’янець-Подільського ім. Івана Огієнка національних університетів та Хмельницького ОІППО. Ці видання відзначені високими нагородами національного й міжнародного ґатунків і користуються попитом юних та дорослих читачів у шкільних і громадських бібліотеках, а віднині доступні в оцифрованому варіанті широкому загалу в мережі Інтернету ще й для забезпечення потреб дистанційного режиму навчання учнів та студентської молоді в умовах протиепідемічного карантину.

Літературу електронної бібліотеки лісівників Хмельниччини можна знайти й скачувати, чи відкрити і читати на сторінці сайту Хмельницького ОУЛМГ за посиланням:  https://kmlis.gov.ua/  або використовуючи її окремі гіперпосилання на книги:

ЕНЦИКЛОПЕДІЯ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

Ліси Хмельниччини. Науково-популярне видання

Юні лісівники – майбутні господарі лісів Батьківщини

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ НА БАЗІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ І ЛІСОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Живі смарагди Шепетівщини

ХМЕЛЬНИЧЧИНА: науково-популярне видання про історію, культуру та природу Хмельниччини

Риби, земноводні, плазуни і звірі Хмельниччини

Птахи Хмельниччини

Річки Хмельниччини

Гриби Хмельниччини

Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом»

Флора Хмельниччини

Природа Малополіського Погориння. Рослинний світ

Заповідні перлини Хмельниччини 

Червона книга України: рослини Хмельниччини

Орнітофауна Хмельницької області

Реалізація завдань сучасного трудового виховання неповнолітніх в контексті педагогічної системи В.О. Сухомлинського (збірник статей) 

➡  Довідник водно-болотних угідь Старокостянтинівщини

Юглічек Л.С. Екологічна мережа Хмельниччини

Екологічний паспорт Хмельницької області у 2019 році

Екологічний паспорт Хмельницької області за 2015 рік

ЕНЦИКЛОПЕДІЯ ОСВІТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ – Хмельницький

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ НА БАЗІ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ЛІСОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Туристичні маршрути Хмельниччини

Історія міст і сіл Хмельниччини

Книга «ПРИХОДЫ И ЦЕРКВИ ПОДОЛЬСКОЙ ЕПАРХИИ

Крім цього, з літературою природничо-краєзнавчого, навчально-виховного та національно-патріотичного змісту, створеною творчою групою експериментального майданчика Національної академії педагогічних наук України в Хмельницькому ОЕНЦУМ з участю фахівців Хмельницького УОЛМГ і ряду науковців зі столиці й регіонів України, читачі можуть ознайомитися в матеріалах електронних бібліотек сайту Хмельницького ОЕНЦУМ (див. за посиланням: http://hoencum.km.ua/?page_id=5) та Національного ЕНЦУМ МОН України (див. за посиланням: https://nenc.gov.ua/?page_id=1083).

методист Хмельницького ОЕНЦУМ