27.01.2021 — 18:10

Сергій Гамалій зустрівся з керівниками релігійних організацій області

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій зустрівся з керівниками християнських центрів, управлінь та об’єднань області. Мета зустрічі – налагодження ефективної комунікації між представниками різних конфесій, представлених в області, з керівництвом ОДА та обговорення проблемних питань, що турбують вірян Хмельниччини.

Вітаючи поважних гостей, Сергій Гамалій відзначив, що релігійна ситуація в області є стабільною, міжконфесійні відносини будуються на засадах толерантності та взаємоповаги, а також висловив вдячність усім церковникам за виважену позицію та готовність до мирного вирішення проблемних питань.

“Щиро вдячний вам за те, що молитеся за добробут нашої громади! Хмельницька обласна адміністрація завжди готова та відкрита до співпраці, і ми готові в рамках закону усіляко сприяти реалізації права наших громадян на свободу віросповідання,” – наголосив очільник адміністрації.

У ході спілкування учасники зустрічі обговорили різнопланові питання, пов’язані з діяльністю релігійних організацій області, зокрема, їх ролі у духовному розвитку громади, механізмів взаємодії представників влади та релігійних організацій, функціонування духовних рад.