09.08.2016 — 10:03

Генеральний план – важливий і принциповий документ щодо розвитку населеного пункту

20160805_121833

05 серпня відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради під головуванням головного архітектора області Дунаєвської Ірини Михайлівни.

На порядок денний виносились такі питання про генеральний план сіл Балин та Петрівське Дунаєвецького району Хмельницької області.

У роботі засідання активну участь взяли голова Балинської сільської ради Коваль Сергій Васильович та головний архітектор Дунаєвецького району Блонський Олег Миколайович.

В ході обговорення члени ради висловили ряд доповнень та зауважень до представлених генеральних планів. Дана містобудівна документація схвалена та рекомендована після доопрацювання для подальшого затвердження відповідно до законодавства.

Головний архітектор області акцентувала увагу на те, що генеральний план – це найбільш важливий і принциповий документ щодо розвитку населеного пункту,  визначення його меж і функціонального призначення земельних ділянок. Виключно після затвердження генплану можливе використання земель за новим функціональним призначенням. В зв’язку з ситуацією, що склалася щодо невідповідності містобудівної ситуації до існуючих генеральних планів, виникають проблеми при оформленні документів на право володіння земельними ділянками та їх використання, а також при зміні цільового використання земельних ділянок, так як документація із землеустрою повинна розроблятися з урахуванням положень планів зонування або детального плану території. Надання ж земельних ділянок в межах населених пунктів повинно відбуватися відповідно до генерального плану населеного пункту. Тобто в розробці генеральних планів в першу чергу повинні бути зацікавлені міські,селищні та сільські ради.

           Тому нагальною потребою області на сьогодні  залишається розроблення генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації.

20160805_123342

20160805_122718

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації