09.08.2016 — 17:24

Відбулася селекторна нарада з Міністерством охорони здоров’я України

9 серпня у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася відеоселекторна нарада Міністерства охорони здоров’я України з регіонами під головуванням в.о. Міністра Уляни Супрун. Від Хмельниччини участь у засіданні взяли директор Департаменту Яків Цуглевич та його заступник Наталія Федів.

IMG_20160809_120319

В.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун наголосила, що на порядку денному Уряду нині перебуває Концепція реформи фінансування галузі охорони здоров’я. Пріоритетним є розвиток системи громадського здоров’я, реорганізація та подальший розвиток первинної медичної допомоги на засадах лікарської практики-сімейної медицини, оптимізація вторинної медичної допомоги, шляхом створення госпітальних округів, забезпечення гарантованого своєчасного доступу населення до якісних медичних послуг.

Особливу увагу, на думку Уляни Супрун, варто приділити боротьбі із серцево-судинними захворюваннями, забезпеченню пацієнтів з гострим інфарктом міокарда своєчасною медичною допомогою, доступності якісних лікарських засобів.

В.о. Міністра охорони здоров’я України підкреслила, що на попередньому засіданні Кабміну прийнята Постанова і розробляється програма, яка дасть змогу протягом 10 днів зареєструвати в Україні якісні закордонні ліки зі США та Європейських країн, які там пройшли відповідні процедури. Крім того, Міністерство працює над затвердженням оновленого національного переліку основних лікарських засобів та запровадженням пілотних проектів реімбурсації вартості ліків від серцево-судинних захворювань та цукрового діабету.

IMG_20160809_120646

Також, під час селектору, зазначено, що пріоритетним напрямком діяльності галузі є подальший розвиток екстреної медичної допомоги, парамедицини, а також сучасне медичне забезпечення учасників АТО та їх подальшу реабілітацію.

У ході відеоселекторної наради її учасники обговорили специфічні потреби регіонів, в тому числі, стан закупівель імунобіологічних препаратів, які провели міжнародні організації, отримали оперативні дані щодо поставок препаратів в області та наявність їх залишків.

Уляна Супрун додала, що виникають випадки, коли в якійсь з областей екстрено необхідні конкретні ліки, а в іншій – вони в надлишку. Тому, посадовець закликала регіони, за потреби, самостійно домовлятися про позичку, без втручання і участі Міністерства.

За матеріалами обласного Центру здоров’я