05.02.2021 — 14:07

Володимир Юр’єв: Підтримка активної молоді дасть важливі результати для нашої держави

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв спільно з представниками управління молоді і спорту ОДА передав начальнику Головного управління Національної поліції в області Руслану Герасимчуку 235 комплектів форми, виготовленої спеціально для учасників молодіжного патріотичного руху “Хмельницьке Об’єднання Молодих та Активних” (“ХОМА”). Передача відбулася в рамках співпраці облдержадміністрації та ГУНП щодо підтримки заходів з національно-патріотичного виховання молоді Хмельниччини.

Молодіжний патріотичний рух “ХОМА” був створений під егідою ГУНП за підтримки ОДА, обласної ради та громадських організацій понад 5 років тому. Наразі він об’єднує в своїх лавах понад 200 представників активної молоді області, яким небайдужа доля країни та які прагнуть внести свій вклад у побудову правової держави.

Як зауважив Володимир Юр’єв, ця співпраця є дуже знаковою, адже підтримка національно-патріотичного руху молоді в суспільстві є вагомим чинником для розбудови незалежної України та сприяє формуванню саме того вектору її розвитку, що дозволить нашій державі посісти гідне місце на світовій арені.

“Розуміння того, що закон і порядок є головними, повага до людей в погонах та їх авторитет мають ключове значення у суспільстві. Переконаний, що така підтримка активної молоді дасть дуже важливі результати для нашої держави. Свого часу рух “ХОМА” став першим в Україні, тому особливо приємно, що він сформувався саме у нашій області, а тепер слугує зразком для інших регіонів,  які теж долучаються до цього процесу, зауважив Володимир Юр’єв. – Я вдячний, що ваш колектив максимально активно бере участь у його підтримці. Завдяки цьому діти отримують потрібну інформацію і саме той формат спілкування з владою та поліцією, який їх надихає тільки на гарний розвиток.”

Руслан Герасимчук подякував облдержадміністрації за ефективну комунікацію та високий рівень співпраці. Він розповів, що цьогоріч очікується поповнення лав “ХОМА” ще на 50 учасників, а тому отримані комплекти форми стануть для них у нагоді.

“Сьогодні вони ідуть під гарним девізом “Ми молоді, за нами майбутнє”. Ми передаємо їм своє наставництво, свій досвід, аби це гасло їх мотивувало та захищало, допомагаємо у тому, щоб діти мали корисні заняття і далі передали отримані знання для інших категорій молоді. Ми спільно робимо гарну справу і рухаємось вперед, виконуючи завдання, які стоять перед нами щодо захисту своїх громадян. Сподіваємось, діти нам будуть у цьому допомагати,”- зазначив головний поліціянт області.

Довідково.

Учасники руху “ХОМА” активно співпрацюють з органами Нацполіції, беруть участь у багатьох заходах, які спрямовані, в першу чергу, на виховання патріотизму молоді, пропаганду здорового способу життя. Діти долучаються до проведення різного роду і флешмобів, дитячих ігор, КВНів, освітніх заходів, концертів, тобто спектр діяльності руху є досить великим.

10 учасників руху наразі закінчили вищі навчальні заклади і служать в лавах Нацполіції. Також є кілька дітей, які вступили до вищих навчальних закладів військового спрямування. Усі вони підтримують зв’язок з ГУНП та пропагують молодіжний патріотичний рух “ХОМА” серед інших студентів і молоді.