10.08.2016 — 17:46

У Славутському районі розпочались командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Відповідно до плану основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2016 рік, 10 серпня в Славутському районі під керівництвом заступника начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви, проведено перший день командно-штабних навчань з Славутською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів».

DSC06705 У навчаннях взяли участь фахівці управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, керівний склад цивільного захисту Славутського району, члени районної комісії з питань ТЕБ та НС, евакуаційної комісіії, працівники районних спеціалізованих служб цивільного захисту,  окремих організацій, підприємств та установ.

DSC06659

В ході командно-штабного навчання відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

DSC06658

Практично відпрацьовано питання здійснення евакуаційних заходів з розгортанням пунктів евакуації населення:

збірного в с.Ганнопіль (Ганнопільська ОТГ),

проміжного в с. Дяків (Берездівська ОТГ),

приймального в с.Берездів (Берездівська ОТГ).

DSC06662

За результатами відпрацювання теоретичних та практичних ввідних завдань відзначено злагоджену роботу служб цивільного захисту підприємств, установ та організацій району.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту району здатні виконувати завдання за призначенням.

DSC06692Крім того, в ході проведення навчань представниками облдержадміністрації та обласних спеціалізованих служб цивільного захисту надано практичну допомогу керівництву району у вирішенні проблемних питань у сфері цивільного захисту.

DSC06711

 За матеріалами Славутської райдержадміністрації