09.02.2021 — 15:24

Завдяки «Великому будівництву 2020» у Хмельницькій області збудовано, відремонтовано та реконструйовано 15 соціальних об’єктів

На Хмельниччині завдяки програмі «Велике будівництво» повністю завершені  15 соціальних об’єктів. Збудовано, відремонтовано та реконструйовано 2 дитячих садочки, 6 шкіл та 7 спортивних об’єктів. На реалізацію таких проєктів було виділено у 2020 році 169,3 млн грн: з Державного фонду регіонального розвитку – 132,1 млн грн, з субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів – 1,4 млн грн, з різних джерел державного бюджету – 9,3 млн грн, з бюджетів органів місцевого самоврядування – 26,5 млн грн.

Дитячі садочки

Завершення робіт у двох садочках  покращило умови навчання для 430 дітей.

Дитячий садок на 80 місць по вул. Московська, 8/1 в с. Давидківці Хмельницького району — будівництво

Завершено будівництво нового садочка. Здійснено роботи підземної та наземної частини, встановлено електросилове обладнання та електроосвітлення, проведено сантехнічні роботи, побудовано зовнішні мережі, встановлено споруди водопостачання, каналізації, тепло та газопостачання.

Завдяки будівництву створено 80 місць для дітей та 16 нових робочих місць.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 27,3 млн грн.

Опорний заклад – Малоправутинський навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – школа І-ІІІ ступенів» (добудова спортивної зали, покращення енергоефекивності будівлі) з впровадженням енергозберігаючих технологій» по вул. Шкільна, 30-в с. Малий Правутин

У садочку добудували їдальню та спортивну залу, реконструювали покрівлю, замінили вікна та двері на металопластикові, модернізували систему опалення, водопровід та каналізацію.

Відтепер 350 дітей навчаються у комфортних та безпечних умовах.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 35,3 млн грн.

Школи

Завдяки програмі «Велике будівництво» у шести школах області створено зручні та безпечні умови для навчання 2290 учнів.

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів по вул. Б.Хмельницького, 44 у смт Сатанів Городоцького району – реконструкція

У будівлі утеплили та опорядили фасади, улаштували покрівлю з металочерепиці, влаштували водостічну систему, зовнішні теплові мережі та зовнішній водопровід з каналізацією. Територію озеленили та здійснили благоустрій.

Відтепер школа може прийняти на 250 учнів більше. Загалом покращено умови навчання 464 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 40,8 млн грн.

Загальноосвітня школа в с. Залужжя по вул. Садовій, 1А Білогірського району – будівництво (І черга)

Всі будівельно-монтажні роботи виконали, підвели інженерні мережі, побудували об’єкти підсобного господарства, встановили модульну котельню потужністю 300 кВт з двома котлами на дровах, здійснили благоустрій території.

Завдяки реалізації проєкту створено 260 нових навчальних місць.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 59,9 млн грн.

Створення умов для надання високоякісних освітніх послуг через реалізацію проекту «Реконструкція та модернізація приміщень Жердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в селі Жердя, вулиця Центральна, 35» в рамках реалізації концепції «Нова українська школа»

Приміщення навчального закладу утеплили, реконструювали цоколь з відмосткою. У будівлі провели внутрішній дизайн стін і оформлення рекреаційних зон на кожному поверсі, облаштували спортивний майданчик зі штучним покриттям, обладнали електронні робочі місця учителів.

Кабінети обладнали мультимедійними дошками, проєкторами, забезпечили підключення до швидкісного інтернету, придбали обладнання для кабінетів фізики та хімії, обладнали шкільну їдальню. Створили умови для людей з особливими потребами.

В результаті реконструкції створено 170 нових навчальних місць та покращено умови навчання 280 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 20,2 млн грн.

Створення умов для надання високоякісних освітніх послуг через реалізацію проєкту «Реконструкція та модернізація приміщень в Закупнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів по вул. Центральній, 7 в смт Закупне Чемеровецького району» в рамках реалізації концепції «Нова українська школа»

У школі замінили покриття підлоги спортивної зали, замінили внутрішні двері та покрівлю школи, облаштували внутрішні туалети. Побудували модульну котельню на твердому паливі та реконструювали систему теплопостачання. Приміщення харчоблоку також реконструювали.

Крім того, облаштували комп’ютерний клас, кабінети фізики, біології, математики та кімнати початкової школи. Для занять придбали сучасне мультимедійне обладнання, меблі та спортивний інвентар.

Завдяки проєкту створено 220 нових навчальних місць та покращено умови навчання 400 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 24,4 млн грн.

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у с. Корчик Шепетівського району – будівництво (І черга)

Побудували блок спортивної зали та їдальню, підвели електрику, водопостачання, каналізацію, теплопостачання та газ. Здійснили внутрішні та зовнішні будівельні та опоряджувальні роботи.

На території школи з’явились нові спортивні майданчики.

Завдяки проєкту створено 206 нових навчальних місць для дітей шкільного віку та 107 нових місць для дітей дошкільного віку.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 53,6 млн грн.

Дунаєвецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 по вул. Шевченка, 109А в м. Дунаївці Дунаєвецького району – капітальний ремонт (утеплення фасадів та горищного перекриття)

У закладі утеплили та поштукатурили фасад, утеплили цоколь нижче рівня землі, перекриття, стіни на горищі, улаштували пандус, пожежну драбину.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 6,7 млн грн.

В результаті капітального ремонту покращено умови навчання для 573 учнів.

Спортивна інфраструктура

Завдяки реалізації чотирьох об’єктів спортивної інфраструктури 71 428 мешканців Хмельницької області отримали змогу займатись спортом у зручних умовах

Стадіон в смт Наркевичі Волочиського району – реконструкція

На стадіоні облаштували бігові доріжки та автоматичну систему поливу футбольного поля. З’явились мультифункціональні спортивні майданчики із наливним поліуретановим покриттям для гри в баскетбол, волейбол, теніс, міні футбольне поле.

 1 484 чоловік населення можуть користуватися новою спортивною інфраструктурою.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 15,4 млн грн.

Стадіон «Товтри» по вул. Центральній, 50 в смт Чемерівці – реконструкція

На стадіоні влаштували трибуни з пластикових сидінь для глядачів. Для маломобільних груп населення влаштування місця для транспортних засобів та зручні підходи до них, які забезпечують можливість пересування на кріслах-колясках. На території влаштували зовнішнє освітлення, здійснили благоустрій та озеленення прилеглої території.

5 170 чоловік населення можуть скористатись новою спортивною інфраструктурою можуть.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 34,7 млн грн.

Спортивний майданчик по вул. Пушкіна, 14а в м. Волочиськ – реконструкція у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту.

Завершено реконструкцію спортивного майданчика у мультифункціональний для занять ігровими видами спорту. Відтепер тут є можливість займатися волейболом, футболом, гандболом та тенісом, також облаштовано окремий майданчик з тренажерами для силових видів спорту.

Проєкт має вплив на 19 516 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 1,6 млн грн.

Стадіон Красилівської ДЮСШ по вул. Центральній, 38 «К» в м. Красилові – реконструкція у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту

На стадіоні встановлено сучасні ігрові майданчики для баскетболу, бадмінтону, волейболу та настільного тенісу.

Проєкт має вплив на 18 754 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 1,6 млн грн.

Існуючий спортивний майданчик по вул. Лесі Українки в м. Полонне Полонського району – реконструкція у мультифункціональний для занять ігровими видами спорту

Існуючий майданчик реконструювали у мультифункціональний спортивний для занять ігровими видами спорту.

23 211 чоловік населення можуть скористатись новою спортивною інфраструктурою.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 2,1 млн грн.

Мультифункціональний спортивний майданчик в смт Сатанів – реконструкція

Створено мультифункціональний спортивний майданчик площею 924,0 кв. м, який розрахований для проведення занять з міні-футболу, баскетболу, волейболу та тенісу.

Займатись на реконструйованому майданчику можуть  2 367 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 3,5 млн грн.

Цвітоське навчально-виховне об’єднання «Дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, школа мистецтв» Славутської районної ради – нове будівництво спортзалу з улаштуванням протирадіаційного укриття

Завершено будівництво спортзалу з улаштуванням протирадіаційного укриття.

Проєкт має вплив на 926 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 13,7 млн грн.

Проєкти на Хмельниччині, які будуть завершені у 2021 році

У Хмельницькій області до програми «Велике будівництво 2020» було включено 17 об’єктів. Всі розпочаті проєкти будуть закінчені у 2021 році.

➡ Школа на 274 учня і сільський клуб на 400 відвідувачів, с. Новолабунь Полонського району – будівництво (І черга). Будівельна готовність об’єкта складає 81%.

➡ Міський стадіон ім. Г.А. Тонкочеєва по пр. Грушевського, 29 м. Кам’янця-Подільського – капітальний ремонт. Будівельна готовність об’єкта складає 53%.