10.02.2021 — 12:14

Хмельницька ОДА та оператор мобільного зв’язку lifecell спільно працюватимуть над цифровізацією регіону

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій та представник мобільного оператора lifecell підписали Меморандум про співпрацю в регіоні. Метою спільної роботи є впровадження інноваційних рішень для покращення життя мешканців Хмельницької області.

Під час зустрічі сторони обговорили напрямки співпраці між регіоном і мобільним оператором та підписали Меморандум про співпрацю. Згідно з документом основними напрямками співпраці є: цифрова трансформації суспільства шляхом розвитку інформаційно-комунікаційних технологій у Хмельницькій області, спільна реалізація проєктів цифрової трансформації у сфері державного управління, надання статистичних даних для покращення транспортної інфраструктури в регіоні.

“Розвиток сучасних комунікаційних технологій має величезне значення для нашої області, адже сьогодні уявити світ без інтернет-зв’язку ми вже не можемо. Доступ до якісного зв’язку означатиме для мешканців області можливість використання нових підходів в освіті, коли в найвіддаленішій сільській школі діти зможуть вільно здобувати знання, в медицині, коли завдяки телемедичному обладнанню сімейний лікар зможе проконсультуватися з фахівцем із медичного закладу в столиці, в наданні адміністративних послуг, коли завдяки смартфону будь-хто зможе без черг і зайвих паперів отримати потрібну довідку. Ми готові до тісної співпраці, адже вона відкриє для Хмельниччини та її жителів нові перспективи для розвитку”, – сказав голова облдержадміністрації Сергій Гамалій під час спілкування.

В свою чергу, директор з продажів та відносин з клієнтами lifecell Дмитро Дзябура зазначив: “Співпраця з Хмельницькою обласною державною адміністрацією надає можливість реалізації новітніх технологій для покращення життя регіону. За останні два місяці ми значно розширили покриття швидкісним мобільним зв’язком на Хмельниччині. Зв’язок 4G з’явився у 253 нових населених пунктах Хмельницької області і тепер у нас є можливість зробити ще більший внесок у цифровий розвиток Хмельниччини”.

Зокрема lifecell працюватиме над проектами, що сприятимуть цифровізації області, реалізації концепції «Розумна область» («Smart Region») та підвищенню рівня цифрової обізнаності населення. За словами очільника області, такі проекти дадуть імпульс для розвитку програми Президента Володимира Зеленського «Держава в смартфоні» на Хмельниччині, яка передбачає, що з часом 90% всіх послуг можна буде отримати не виходячи з дому.

Співпраця мобільного оператора lifecell і Хмельницької ОДА – це ще один крок у напрямку розвитку економіки регіону та залучення інвестицій турецьких компаній для реалізації спільних проєктів. Підписання Меморандуму між Хмельницькою ОДА та lifecell стало продовженням зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере з головою облдержадміністрації Сергієм Гамалієм, яка відбулася 26 січня 2021 року.