11.08.2016 — 11:45

В області проводиться перевірка готовності закладів освіти обласного підпорядкування до початку навчального року

З метою перевірки готовності загальноосвітніх закладів обласного підпорядкування до 2016-2017 навчального року Департаментом освіти і науки облдержадміністрації створено спеціальну комісію, до якої увійшли керівники, спеціалісти відділів Департаменту, представники Держспоживслужби, Управління державного нагляду (контролю) пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту і профспілкової організації освітян області.

10 серпня комісією розпочато виїзні перевірки інтернатних навчальних закладів. Також до проведення оглядів особисто долучився т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник.

4Під час виїздів перевіряється стан проведення ремонтних робіт, матеріально-технічна, навчально-методична база, забезпечення безпеки життєдіяльності дітей, дотримання вимог охорони праці, кадрове забезпечення, попереднє планування та тарифікація педагогічних працівників на новий навчальний рік.

3В рамках перевірок Валерій Олійник відвідав Антонінську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат (Красилівський район), Красилівський професійний ліцей, Ізяславську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, Плужненську санаторну загальноосвітню школу-інтернат. Членами комісії перевірено підготовку до навчання у Славутському обласному спеціалізованому ліцеї-інтернаті та Берездівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

1За результатами перевірки встановлено, що стан готовності вказаних навчальних закладів до початку нового навчального року задовільний. Майже всі ремонтні роботи повністю завершені, матеріально-технічне та кадрове забезпечення відповідають вимогам. У Славутському обласному спеціалізованому ліцеї-інтернаті ще триває будівництво нового додаткового гуртожитка, але на даний час всі учні із населених пунктів сільської місцевості місцями для проживання повністю забезпечені.

5Сьогодні, 11 серпня, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації планує відвідати Соколівську та Солобковецьку спеціальні загальноосвітні школи-інтернати (Ярмолинецький район) та Новоушицьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Комісія з з перевірки готовності загальноосвітніх закладів обласного підпорядкування до 2016-2017 навчального року працюватиме у Плужненській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті та Ямпільській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті (Білогірський район).

2