18.02.2021 — 17:19

Сергій Гамалій ознайомився із ситуацією на автошляхах області

На Хмельниччині все ще триває робота з ліквідації наслідків снігового циклону, що завдав клопоту усім мешканцям області. Особливо багато роботи дісталося дорожнім службам та підрозділам ГУ ДСНС, що вже декілька днів працюють над відновленням проїду на автошляхах області. Всього на Хмельниччині було заблоковано понад півтисячі населених пунктів.

Особисто ознайомився із ситуацією на дорогах в сільській місцевості і голова облдержадміністрації Сергій Гамалій. Зокрема, він разом з заступником начальника ГУ ДСНС в області Дмитром Бондарем побував на автошляхах, що сполучають населені пункти, розташовані вздовж траси М-12 у напрямку Волочиська: до сіл Чабани, Климківці, Гелетинці, Жучківці, Олешківці.

Як повідомив Дмитро Бондар, наразі рух на основних автошляхах області вже відновлено, і проїзд до населених пунктів забезпечено. Над ліквідацією наслідків негоди у режимі 24/7 працювали не лише усі відповідальні служби, а й долучалися представники місцевих агроформувань. На найбільш складні ділянки із спеціальною потужною технікою виїжджали рятувальники. Посадовець зауважив, що наразі, незважаючи не те, що снігопади припинилися, підрозділи ДСНС все ще приходять на допомогу. Одна з таких доріг – до села Климківці, де вони саме завершують розчистку останніх 50 метрів полотна.

Сергій Гамалій мав нагоду поспілкуватися і з мешканцями прилеглих сіл. Так, у сільській раді Гелетинець йому розповіли, що через перемети майже три доби жителі села були відрізані від сполучення, але спільними зусиллями ДСНС, дорожників та місцевих фермерів цю проблему уже вирішено.

Як зауважив голова адміністрації, завдяки злагодженій роботі усіх служб та співпраці з місцевою владою та бізнесом Хмельниччина впоралась із дорученням Уряду та Президента України Володимира  Зеленського щодо оперативного реагування на негоду та подолання її наслідків. Він висловив щиру вдячність усім, хто долучився до цієї надзвичайно важливої для мешканців області роботи, за допомогу та витримку, та наголосив, що наразі все ще залишається актуальним питання розчистки доріг в межах населених пунктів.

“Бачимо, що окремі вулиці в тих селах, які ми сьогодні відвідали, все ще заблоковані. Звертаю увагу  голів територіальних громад, що забезпечення руху на всіх ділянках в межах населеного пункту – це їх безпосередній обов’язок,” – наголосив Сергій Гамалій.