20.02.2021 — 17:45

Вдячні за свободу!: Хмельниччина вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні

Сьогодні традиційно Хмельниччина вшановує пам’ять своїх земляків, які у буремному 2014 році не залишилися осторонь і зробили свій свідомий вибір – відстоювати свободу як можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір, віддавши своє життя за ідеали демократії  і європейське майбутнє нашої держави.

Згадуємо цього дня і тих, хто із зброєю в руках продовжив справу Небесної Сотні – наших воїнів, що полягли на фронтах неоголошеної російсько-української війни. Портрети 322 Героїв пронесли в руках учасники пам’ятної ходи вулицями обласного центру. Військовослужбовці, громадськість, представники влади області та міста, духовенство долучилися до участь в ході та поминальній панахиді, що відбулася біля пам’ятника Героям Небесної Сотні. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя монументу.

Як зазначає голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, ті дні, сім років тому, змінили хід історії нашої держави: “Для мене Революція Гідності – великий біль, коли я згадую всіх, хто віддав життя на Майдані. Але це – і велика гордість за наш народ, адже саме 20 лютого стало тим переламним днем, коли Україна впевнено заявила про свою незалежність. І хоча боротьба все ще триває, і я вірю, що перемога буде за нами!”

Завдяки Героям Небесної Сотні сьогодні Україна є вільною демократичною державою. Саме тому обов’язок кожного з нас – берегти пам’ять про їх подвиг. Це буде найкращої подякою Героям. Ми вшановуємо велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість синів і дочок України. Це трагічний для історії України день, але він символізує не згадку про смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Слава Україні! Героям слава!