12.08.2016 — 16:53

В переддень професійного свята будівельники Хмельниччини приймали вітання

Традиційно День будівельника відзначається в другу неділю серпня. Саме 60 років тому, у 1956-ому році і саме 12 серпня перший раз будівельники  відзначили своє професійне свято.

З цієї нагоди, усіх будівельників Хмельниччини, ветеранів будівельних організацій, підприємств з виробництва будівельних матеріалів, проектних організацій з професійним святом – Днем будівельника привітали т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, міський голова Олександр Симчишин, керівники будівельних організацій краю та громадськість.

DSC_0877

Сьогодні на території області здійснюють будівельну діяльність майже 250 підприємств, на яких працює понад 8,5 тисяч осіб. За 2015 рік підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 1 млрд. 300 млн.грн. За темпами росту будівельної продукції область посіла 5 місце серед регіонів України.

З позитивних факторів, які вплинули на збільшення обсягів виконаних будівельних робіт, є впровадження значних за вартістю інвестиційних проектів, таких як монтаж станцій стільникового зв’язку на території області, будівництво курортно-оздоровчого комплексу у селищі Сатанів Городоцького району, будівництво заводу з виробництва гальванічних елементів у м.Старокостянтинів, будівництво насіннєвих заводів у с.Ставниця Летичівського району, смт Ярмолинці, с.Лотівка Шепетівського району, підприємства по зберіганню зерна та виробництва комбікормів в с.Хролин Шепетівського району, реконструкція комплексу споруд під підприємство з переробки меду в м.Ізяслав,  будівництво елеватору в смт  Війтівці Волочиського району, цеху з виробництва настоянок на ДП ПАТ “Оболонь” “Красилівське” у м.Красилів, сонячної електростанції поблизу с.Слобідка Новоушицького району.

DSC_0857

У 2016 році на будівництво, реконструкцію та ремонт об’єктів соціально-культурного та комунального призначення, впровадження заходів з енергозбереження у бюджетних закладах, розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад з державного бюджету буде спрямовано понад 400,0 млн. гривень.

“Сьогодні, в переддень професійного свята будівельників, дозвольте щиро привітати усіх людей цієї нелегкої професії, побажати вам і вашим сім’ям миру, добра, благополуччя, щедрих замовлень і належної оцінки такої нелегкої, але потрібної праці. Бажаю нових здобутків, втілення у життя всіх творчих задумів, надійних партнерських відносин! Нехай ваша наполеглива праця приносить вам радість і достаток, людям – затишок зручних осель, а Україні – процвітання”, – зазначив Олег Гуменний під час вітальної промови.

Також Олег Вікторович виконав приємну місію та нагородив окремих працівників почесними грамотами обласної державної адміністрації.

DSC_0861

DSC_0881